EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

2200 milliárd jut a családoknak jövőre

Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők három napon át tárgyalnak a kormány javaslatáról. Varga Mihály pénzügyminiszter adócsökkentésről, a családok támogatásának folyamatos növekedéséről számolt be. 

– Jövőre csaknem 224 milliárd forinttal emelkedik a családok támogatása, a gazdaságvédelmi akcióterv mintegy 500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, miközben tovább csökkenek az adók, és nőnek a biztonsági kiadások. A 2020-as költségvetés a családok támogatása mellett az eddig elért gazdasági eredmények megvédéséről és a folytatódó adócsökkentésekről is szól – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlésben.


Varga felszólalásából kiderült, a kormány célja, hogy Magyarország családbarát hely legyen, a költségvetés is elsősorban a családoknak, a gyermeket vállalóknak és nevelőknek nyújt segítséget, biztonságot. Ezt alátámasztja, hogy 2020-ban minden kiemelt terület több pénzt kap: a családokon kívül az oktatásra, a nyugdíjakra és az állami alkalmazottak büdzséjére, az egészségügyre, valamint a védelmi és rendvédelmi kiadásokra is nagyobb összeget fordítanak.

A családokat segítő további intézkedések: ingyenes tankönyvek, 15 százalékos személyi jövedelemadó, családi adórendszer és emelkedő otthonápolási díjak. Varga Mihály összegzése szerint a kormány jövőre összesen 2200 milliárd forintot fordít a családok támogatására, a családvédelmi akcióterv végrehajtására.


A vállalkozások növekedésének segítésére 2020-ban 500 milliárd forintot költenek, a gazdaságvédelmi akcióterv célja pedig az, hogy megvédje a magyar gazdaság eddigi eredményeit, így biztosítva a 4 százalék körüli gazdasági növekedés fenntartását.

Varga Mihály elmondta, hogy 2019-ben a családok támogatására 224 milliárd, az oktatásra 48 milliárd, az egészségügyre 184 milliárd, a nyugdíjakra 136 milliárd, az állami szférában dolgozók bérére 238 milliárd, a védelmi és rendvédelmi kiadásokra pedig 174 milliárd forinttal jut nagyobb összeg.

A kormány céljai:

– adócsökkentés

– államadósság-csökkentés

– bérek növelése

– beruházások növelése

– munkahelyek számának növelése

– teljes foglalkoztatottság elérése

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  A szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.