EUR: 325,22 Ft
CHF: 294,78 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

Több, mint 500 ezer forint gyűjtöttek össze a leukémiában elhunyt újságíró, Blahó Dávid emlékére rendezett jótékonysági koncerten és labdarúgó-emléktornán. A teljes bevételt a csontvelő-átültetésen átesett leukémiás gyerekek gyógyulására ajánlották fel a szervezők.

A februárban 37 évesen, leukémiában elhunyt Blahó Dávid családja és barátai úgy döntöttek, szeretnének jótékonysági akcióval segíteni a hasonló betegségben szenvedő fiatal sorstársaknak, és minél több gyereknek megadni a lehetőséget a teljes életre.


A pályafutása során zenei és sportújságíróként dolgozó Blahó Dávid emlékére koncertet (Dave Feszt) és labdarúgótornát (Dave’s Cup) rendeztek a hétvégén. A bevételt a Szent László Kórház területén működő a Démétér Házat üzemeltető alapítványnak ajánlották fel, ahol a gyerekek családjaikkal beköltözve méltó körülmények között gyógyulhatnak. A Lokál munkatársa, Molnár Attila szerkesztő-újságíró volt az esemény fő szervezője, szíve-lelke.

A győztes Mennydörgő Kecskék és a szülők

– Négy hónap telt csak el barátunk és kollégánk tragikus elvesztése óta, de méltóképpen szerettünk volna emléket állítani neki júniusi születésnapján. Hihetetlen összefogás, és a legváratlanabb helyekről érkező segítségeknek köszönhetően most már bátran mondhatom, sikerült. És ez csak a kezdet, évről évre szeretnénk támogatni a gyerekeket, hogy esélyeik minél jobbak legyenek egy hosszú életre – mondta kollégánk.


Dávid korábbi csapattársai névre szóló mezzel ajándékozták meg a szülőket a Vasas pályán rendezett tornán
(Fotó: Sáfár Tibor)

A két nap alatt a helyszíni adományokból több, mint ötszázezer forint gyűlt össze, ami az alapítvány munkáját segíti majd. A pontos, végső, támogatásra szánt összeg még nem ismert, mivel többen az online utalást választották a támogatás formájaként, és az Újbuda Liga amatőr kispályás bajnokság szervezői az őszi szezonra nevezők részvételi díjából 110 ezer forintot ajánlott fel, amit szeptemberben folyósítanak az alapítvány részére. Az első ízben megrendezett koncertet és focitornát jövőre ismét megtartják.

Segítsünk!

Démétér Alapítvány Adószám: 18256110-1-43 Számlaszám: 10102086-56951900-01001003, a szervezők kérése, hogy a közleménybe írják be: DAVE.

Kapcsolódó Cikkek