EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld IV.kerület

A Bátor Tábort támogatják a Budapesti Honvéd Párbajtőrözők

A Springday Health Club egészség- és fitneszközpont példáját követve daganatos és krónikus betegségekben szenvedő gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítványt támogatják a Budapesti Honvéd Sportegyesület férfi és női párbajtőrcsapatának tagjai. A szakosztály legalább 500 ezer forinttal segítené az alapítvány munkáját.

A Budapesti Honvéd férfi és női párbajtőrcsapata is csatlakozott a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportolóinak sorába. Az Alapítvány Élménykülönítményének tagjaként eddig közel 150 ezer forintot gyűjtöttek össze versenyzőink a daganatos és krónikus betegségekben szenvedő gyerekek táboroztatására.


Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző csapata az újpesti Springday Health Club egészség- és fitneszklubon keresztül értesült a jótékonysági akcióról, párbajtőrözőink hetente többször járnak a klubba edzeni, s az első hívószóra a kezdeményezés mellé álltak. Versenyzőink célja, hogy a júliusi budapesti vívó-világbajnokság rajtjáig minimum 500 ezer forintot gyűjtsenek össze az Alapítvány javára.

„A kiváltságosoknak segíteniük kell az arra rászorulókat, csak így alakulhat ki a társadalmi csoportok közötti egyenlőség. Egy sportoló nem csak a tehetsége és az eredményei révén lesz példakép, hanem azzal, hogy felelősséget vállal másokért, sportolói tudása mellett az emberi oldalát is képes megmutatni, és a mindennapokban is úgy él, hogy az követendő legyen mások számára. Ettől válhat nagybetűs sportolóvá, s számomra párbajtőrözőink igazi példaképek, örülök neki, hogy a fiatal titánjaink az ő nyomdokaikban haladhatnak” – mondta Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakos, a BHSE PR-vezetője, aki hozzátette, hogy a Honvéd több szakosztálya is csatlakozik majd a kezdeményezéshez.
Rédli András olimpiai bronzérmes párbajtőröző és társai az első hívószóra a Bátor Tábor kampánya mellé álltak.


„Katonaként elsőként a Szentendrei Altiszti Akadémia jelmondata jutott eszembe: „Erős hit és erős akarat”. Ezeknek a szavaknak az értelme fűz bennünket össze, hiszen ezek a gyerekek erős hittel és akarattal felvértezve küzdenek a betegségekkel és mutatnak példát nekünk, akiknek szintén ez a két szó, a hit és az akarat táplálja leginkább a mindennapi munkáját. Mindannyiunknak szüksége van hitre, de mi az eredményeink révén többet is adhatunk számukra, felelősséget vállalhatunk, amit örömmel teszünk meg” – mondta a napokban zárult düsseldorfi Európa-bajnokságon csapatban bronzérmet szerző Rédli András, aki mellett Budai Dorina, Várnai Vivien, Muhari Eszter, Somfai Péter, Siklósi Gergely, Berta Dániel és Peterdi András is csatlakozott a kezdeményezéshez.

No és a szakosztály vezetője Dancsházy-Nagy Tamás, aki szerint annyi mindent kaptak és kapnak a sporttól, a sport révén, hogy kötelességüknek érzik, hogy ebből valamit visszaadjanak a társadalom számára.

Aki párbajtőrözőinken példáját követve, az ő akciójukhoz csatlakozva szeretné támogatni a Bátor Tábor Alapítványt, a következő oldalon teheti meg.

https://elmenykulonitmeny.hu/jotekony-sportolo/honved-parbajtor/

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.