EUR: 323,40 Ft
CHF: 291,68 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

A családokról szól a jövő évi költségvetés

A 2020-as év költségvetése a családok támogatásának költségvetése lesz, az erre rendelkezésre álló összeg a 2200 milliárd forintot is meghaladja – mondta Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák emlékeztetett: 2010-hez képest ez az összeg két és félszeres emelkedést jelent, ugyanis akkor 960 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra. Hozzátette: Magyarország demográfiai kihívásait nem bevándorlással kívánják orvosolni, hanem magyar gyermekek születésének támogatásával. Novák Katalin szerint az eddigi családtámogatások mellett július 1-jétől elindul a családvédelmi akcióterv is, illetve két eleme jövő év január 1-jén lép életbe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

    Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

    Három csoportban összesen ötven migránst tartóztattak föl a rendőrök szerdára virradóra Csongrád megyében, közülük négy afgán férfit egy szerb embercsempész szállított az M5-ös autópályán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

  • Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

    Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

    Manfred Weber továbbra is fenntartja, hogy az európai parlamenti (EP-) választás eredménye alapján neki mint az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének kell megkapnia az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét, a politikus erről egy vendégkommentárban írt a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.