EUR: 324,39 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

A hajókatasztrófa újabb áldozataira bukkantak a Dunában

Az egy héttel ezelőtti tragikus hajóbaleset áldozatai közül már tíz embernek a holtteste került elő.

A rendőrség hétfő este közölte, hogy azonosították a Hableány egyik utasának, egy hatvanas éveiben járó dél-koreai férfinak a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, Hartánál megtalált holttestét. Hétfőn a Margit híd közelében a koreai búvárok egy női holttestet is felszínre hoztak a hajó roncsai közül, kedden pedig egy hatórás művelet során újabb áldozatot sikerült kiemelni.


Pintér Sándor belügyminiszter kedden rendkívül gyorsnak és szakszerűnek ítélte  a hajóbaleset utáni mentést, és hozzátette, a dél-koreai kormánnyal, nagykövetséggel és búvárokkal is jó az együttműködés.

Május 29-én 21 óra után a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó 35 fővel a fedélzetén a Margit hídnál ütközött össze a Viking szállodahajóval. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Jelenleg 18 embert keresnek, köztük a Hableány kétfős magyar személyzetét.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

    A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

    A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.

  • Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

    Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

    Minden eddiginél nagyobb területen, 471 településen és nyolc budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten – tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.