EUR: 329,35 Ft
CHF: 300,39 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Program

A Kínai Film Nemzetközi Vándorkiállítása az Urániában

2019. június 14. és 16. között a Kínai Népköztársaság megalapításának és a kínai–magyar diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 70. évfordulója alkalmából a Kínai Filmmúzeum filmvetítéssel, előadással és kiállítással tarkított ingyenes fesztivállal tiszteleg a távol-keleti ország filmművészete előtt.

A Kínai Filmmúzeum jelenleg a világ legnagyobb, 3,5 hektáron fekvő, országos szintű, filmekre szakosodott múzeuma, amely a kínai film születésének 100. évfordulójára épített művészeti palota, célja a kínai film fejlődéstörténetének bemutatása, a filmtechnika megismertetése, a filmkultúra terjesztése, továbbá szakmai cserék és kutatások folytatása.


Az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezendő ingyenes fesztivál keretében három nagyjátékfilmet mutatnak be, valamint a múzeum a kínai film 1905 óta tartó fejlődésének történetét és eredményeit ismertető nemzetközi vándorkiállítása is megtekinthető lesz, továbbá az érdeklődők részt vehetnek Vang Tan, a Kínai Filmszövetség biztosa a filmipar fejlődéséről szóló előadásán.

A tárlat 2013 óta az ENSZ genfi székhelyén, Oroszországban, Fehéroroszországban, az Egyesült Államokban, Szerbiában, Nagy-Britanniában, Törökországban, Kanadában és Ukrajnában is járt.

A díjmentesen látogatható fesztivál részletes programja az Uránia Nemzeti Filmszínház weboldalán tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek