EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

A kormány célja, hogy tovább egyszerűsödjön a közigazgatási ügyek intézése

A kormány célja, hogy tovább egyszerűsödjön a közigazgatási ügyek intézése – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal felújított épületének átadásán, Debrecenben.

Tuzson Bence emlékeztetett: az elmúlt években a magyar közigazgatás történetének egyik legnagyobb reformját hajtották végre; átalakult a szervezeti rendszer, létrejöttek, megerősödtek a kormányhivatalok és kiépült a kormányablakok hálózata is.


Az államtitkár fontos célnak nevezte, hogy a közigazgatással kapcsolatba kerülő emberek a jövőben még egyszerűbben, könnyebben intézhessék ügyeiket. A kormány előtt van az a jogszabálycsomag, amely a többi között a felesleges bejelentési kötelezettségek elkerüléséről, az egyes eljárások további egyszerűsítéséről szól – mondta, hozzátéve, hogy a változtatásoknak köszönhetően a közigazgatás még inkább a magyar emberek érdekében végezheti majd a munkáját.

Kiemelte: közös cél, hogy Magyarország a következő években Európa egyik legélhetőbb országává váljon. A közigazgatásnak ebben a többi közt a gyermekek, a családok támogatása, a kis- és közepes vállalkozások segítése és a magyar kultúra erősítése a szerepe – hangsúlyozta Tuzson Bence.


Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott elmondta: az ország egyik legszebb szecessziós épülete a rendszerváltás óta a megyei önkormányzat otthona, 2011-től pedig a kormányhivatal székhelye is.

Az ingatlanban kapott helyet a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság és a megyei önkormányzat területfejlesztési munkaszervezete is. Az épületben csaknem 250-en dolgoznak.

A felújításról szólva közölte: a rekonstrukció első ütemében 70 millió forint európai uniós forrásból energetikai korszerűsítést valósítottak meg. A mostani, második ütemben 400 millió forint kormányzati támogatásból felújították a külső homlokzatot, az eredeti fa ablakkeretek hőszigetelő üveget kaptak, több mint 140 irodában modernizálták az elektromos hálózatot, felújítottak 12 vizesblokkot és új lifttel szerelték fel az épületet. A rekonstrukció harmadik ütemében szeretnék felújítani az épület Piac utcai homlokzatát, az Árpád-termet és az udvar díszburkolatát is – közölte Rácz Róbert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek