2020. április 02., csütörtök
Áron

Budapest XIV.kerület

A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta, a park a hét minden napján várja a gazdákat és négylábú társaikat, az elmúlt évben egy-egy hétvégi napon akár ezer gazdi is ellátogatott kedvencével a különleges helyszínre. Kiemelte, hogy a kutyás élménypark átadásával több mint ötezer négyzetméterrel nőtt a park zöldterülete, bővültek a lehetőségek, a városligeti kutyázás szabályai azonban nem változtak, az egész park továbbra is szabadon használható, az elkerített területek kivételével.


Alagutak is várják kedvenceinket a kutyás élményparkban (Fotó: Fehér György)

Gyorgyevics Benedek hozzátette, a nyitás óta eltelt egy év alatt az új parkrész a kutyusok igazi oázisa lett, és egyúttal félhektárnyi zöldterülettel bővítette a Ligetet. A speciális parkrészt a legmodernebb játszóelemekkel és a legváltozatosabb eszközökkel szerelték fel: szlalom, híd, ugratók, dombokba rejtett alagutak vagy pedállal működtethető vizes medence. A kutyusok számára kisebb homokos felületeket is kialakítottak, hogy áshassanak. Gyorgyevics Benedek hozzátette, hogy a kutyás élményparkot nagy tavaszi karbantartással készítik fel az új szezonra, teljes tereprendezés, friss füvesítés, egy új kaparóterület és megannyi új ültetés várja a kutyusokat.

Minden, ami jó, 5200 négyzetméteren

Számos akadály is várja a kedvenceket (Fotó: Fehér György)

A Hermina útnál, a régi, romos egykori állatorvosi rendelő helyén épült a kutyás élménypark. A mintegy 5200 négyzetméteren dombos terepplasztikákkal megformált felszínű ügyességi pálya, ugratók, hidak és rejtett alagutak várják kedvenceinket. Az ügyességi pálya központi részén egy 60 négyzetméteres homokos felületet is létrehoztak. A nyugati oldalon 70 négyzetméteres, több medencéből álló kutyapancsolót alakítottak ki, de a tervezők a sáros időre is gondoltak, a Városligeti körút felőli kijáratnál a kerti csapoknál le lehet csutakolni a kedvenceket. A kutyás parkot közvilágítással is ellátták, a terület éjszaka és télen egyaránt alkalmas a kései sétáltatásra, játékra. A felelős kutyatartás támogatása érdekében számos kutyaürülék-gyűjtő és ivókút került a területre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.