EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Életmód

A Lupa-tó tényleg Budapest tengerpartja

Megfizethető árakkal, családi szolgáltatásokkal, igényes környezettel és számos újítással kezdte meg az idei szezont a Lupa. A „Budapest tengerpartja” nem csupán egy jól hangzó szlogen, hiszen a tó tisztasága és a homok minősége valóban a karibi szigetvilágot idézi.

Gerendai Károly úgy véli, a Lupa az elmúlt évek alatt rengeteget változott, és bár számos ötlet vár még megvalósításra, a létesítmény mára megtalálta saját arcát. – Amikor először jártam itt, az éppen bezárás alatt álló bányához tartozó tóban tilos volt fürdeni, ám nekem már akkor a tengerpartot idézte – mesélte a fehér homokos part megálmodója. Ma a Lupa egy egyedülálló élménycentrum, ahol rengeteg sport- és gasztronómiai élmény, családi strandolási lehetőség vagy akár céges bulihely várja az ide érkezőket. Itt működik a közép-európai régió legnagyobb wakeboardközpontja, van egy búvárcentrum, de a SUP és a többi evezős sport kedvelői számára is kiváló a terep. Az Öböl Strandon hagyományos strandbüfék vannak, a Lupa Beach gasztrosétányán a gourmet-k is megtalálják a számításukat. A kicsiket gyerekstrand várja, ahol tilos a dohányzás, és a jegyárak kialakításánál is gondoltak a családokra. Az Öböl partja mellett felépült egy glamping, azaz egy magasabb színvonalú, ágyakkal felszerelt, nagy méretű sátrakból álló kemping, és a Lupa parkolója is megújult. Gerendai és csapata szeretné a tó északi partjánál található horgászrészt horgászcentrummá fejleszteni. Ebben az évben a Lupának már saját, menetrend szerint közlekedő buszjárata is van, amely a belvárosból indul, és az útba eső forgalmas csomópontoknál megállva hozza ki a látogatókat, valamint a közeli Auchan áruház ingyenes buszjárata szintén elkanyarodik a tóhoz. A kerékpárosokat tárolókkal várják, és idén a Lupa-tó mellett elhaladó nemzetközi kerékpárút felújítása is megvalósulni látszik.


Jegyárak

A belépőjegyek is barátiak, az Öböl Strand mérsékeltebb árakkal várja a látogatókat, itt hétköznap a felnőttnapijegy 1000 forint, hétvégén 1500 forint, a gyereknapijegy hétköznap 700 forint, hétvégén 1050 forint. A Beachre a felnőttnapijegy hét közben 2900 forint, hétvégén 3900 forint, a gyereknapijegy hét közben 2000 forint, hétvégén 2700 forint. Sunset jeggyel munka után 17 órától már fél áron be lehet menni, este 8-tól pedig egy vízparti koktélozásra vagy vacsorára ingyen lehet látogatni a területet.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Különleges, csábító fogások

  Különleges, csábító fogások

  Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

 • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

 • A coach a lélek edzője

  A coach a lélek edzője

  Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.