2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

A nap képe: Szabadság!

Hatalmas sikert aratott a Hősök terén az az ingyenes koncert, amellyel Magyarország azt ünnepelte, hogy 30 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén több százezer ember demonstrálta, hogy elege van a kommunista diktatúrából, és szabadságot akar.

A Szabadságkoncerten most több tízezren ünnepeltek. A sok fellépővel tarkított program házigazdája Nagy Feró volt, aki a nyolcvanas években a rendszerellenesség egyik jelképének számított Magyarországon. A résztvevők nemcsak a zenét élvezhették, hanem – fényfestéssel kiegészítve – a számtalan vizuális elem mellett egy hatalmas tűzijátékot is láthattak.

/Fotó: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.