EUR: 323,48 Ft
CHF: 292,11 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Életmód

A neonsárga és a hatvanas évek a divatsláger

Hamarosan itt a nyár, és egymást követik majd a koncertek, bulik, fesztiválok, esküvők, ahol mindenki szeretne csinosan és divatosan megjelenni. A Lokál most utánajárt, milyen színek, fazonok, kiegészítők a legtrendibbek, és melyek azok a ruhadarabok, amiket idén is előkotorhatsz a szekrényedből. 

– Rengeteg olyan minta, szín és fazon van, amelyeket az előző években is előszeretettel hordtunk már. Több szálon fut a divat, ezért érdemes a stílusodnak megfelelő trendeket követni – kezdte lapunknak Zámbó-Vörös Viktória divatszakértő, aki elmondta: idén a legdivatosabb a neonsárga és a biciklis nadrág.


– Az alkotó típusoknak – akik szeretnek a legújabb divat szerint öltözködni – idén kötelezőek a neon, élénk színek. A neonsárga, a pink és a banánzöld. Ezek a színek önmagában, de a bátrabbak számára hüllőmintával ötvözve most talán a legtrendibb megjelenést mutatja, akárcsak a biciklis nadrág. A romantikusabb stílusúaknál az előző évekhez hasonlóan a pasztell színek és a fodrok dominálnak. A klasszikus öltözködést kedvelőknél évek óta nagy divat a vasmacska- és a hajókötél-motívumok, a tengerészcsíkos minták és a kék-fehér-piros színkombináció. Ez most is közkedvelt, akárcsak a pálmalevél, pálmafaminta – taglalta a szakértő, aki azt is elárulta milyen fazonú ruhákat és kiegészítőket érdemes még idén beszerezni.

 • Nadrág: a  háromnegyedes nadrágok igen közkedveltek. Ezek közül a chino és a paper bag fazon nagy sláger.

  /Fotó: Profimedia, Alamy

 • Felső: a crop topok és fodros felsők idén is menők, akárcsak az ejtett vállú fazonok.

/Fotó: Profimedia, Backgrid UK

 •  Szoknya: a bokáig érő maxiruhákat, -szoknyákat bátran hordhatjuk idén is. A térd alá érő midi, A vonalú szoknyák is nagyon trendik.

  /Fotó: Profimedia, Depositphotos Inc.

 • Fürdőruha: újra nagy divat az egyrészes fürdőruha. Ha mégis kétrészest szeretnénk, az apró bikinik helyett a hatvanas évekbeli magas derekú, széles bugyik és a 80-as éveket idéző magasan ívelt fazonú alsóneműk hozzá illő felsővel igen divatosak.

  /Fotó: Profimedia, Alamy

 • Kiegészítők: a plasztik (átlátszó) kiegészítők egész évben nagyon népszerűek. Ezenkívül nyáron a kicsi fonott táskák, hatalmas szalmakalapok és hosszú nyakláncok igazán divatosak.

  /Fotó: Profimedia, Wavebreak

Fesztiváldivat


Legyen szó a Balaton Soundról, az EFOTT-ról, a VOLT Fesztiválról, a Campusról vagy a Szigetről, a csillámos, neon színekkel mindenhol hódítunk. Az előző évekből maradt csipkés, absztrakt mintás ruhadarabjainkat és virágos fejdíszeinket is érdemes előkeresni a koncertekre.

Ne féljenek a színektől a pasik sem

Az idei trend a férfidivatban is az élénk színek és minták. A neon színek, a pink és a piros a fürdőnadrágok terén is hódít, de egy színes pálmafamintás inggel sem lehet mellé lőni a nyáron.

/Fotó: Profimedia, Depositphotos Inc.

 

Kapcsolódó Cikkek