EUR: 352,34 Ft
CHF: 331,63 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Belföld

Adócsökkentések jönnek

Tegnap a parlamentben megkezdődött a kormány család- és gazdaságvédelmi akciótervével összhangban elkészített adócsomag vitája.

Ennek során Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: az intézkedéscsomag segít megőrizni az elmúlt években elért gazdasági eredményeket, és támogatja az uniós átlagot továbbra is meghaladó gazdasági növekedést, amely az első negyedévben elérte az 5,3 százalékot.


A javaslatcsomag tartalmazza a kisvállalati adó egyszázalékos csökkentését, az adóelőleg-feltöltés eltörlését, az idegenforgalmi szálláshelyek áfájának öt százalékra csökkentését, és azt is, hogy a fejlesztési adókedvezmény ne csak az 500 millió forint értékhatár fölött, hanem a kis- és közepes vállalkozókat érintő, 50–100 milliós értékhatárnál is járjon.

Ugyancsak ebben a csomagban szavaznak majd a honatyák arról, hogy a legalább négy gyermeket szült vagy örökbefogadott és őket legalább 12 évig nevelő anyák életük végéig mentesüljenek a személyi jövedelemadó-fizetés kötelezettsége alól.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek