EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Székesfehérvár

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet

Az Országalma és a virágai… Fotó: ÖKK, Simon Erika

“Virágok közt veled lenni, tudom szép volna kedvesem”… Fotó: ÖKK, Simon Erika


A Pünkösdi Virágálom megnyitóján a csodálatos, színpompás kompozíciók mellett az I. Folkid Fesztivál fehérvári, kárpátaljai, szerb, török és bolgár gyermektáncosai varázsolták még színesebbé a délutánt. A keresztény kultúrkör legfontosabb ünnepéhez kötődő rendezvényt köszöntve Cser-Palkovics András polgármester a hittel, a pozitív és szeretetteljes érzésekkel megélt mindennapokról, Spányi Antal megyés püspök az ünnep közösségteremtő erejéről beszélt. Ezt követően a szentlélek kiáradását szimbolizáló galambok szálltak fel a téren, majd a virágkompozíciókkal feldíszített belvárosban körsétát tettek a résztvevők, ahova a gyermekfesztiválon szereplő csoportok is velük tartottak, és táncaikkal, énekkel, zenével színesítették a nyolc helyszínt. A többi közt olyan csodák várták a közönséget, mint az Országalma tetején kirakott virágkereszt, a püspöki palota előtt szarkalábat és sóvirágot, a Fekete Sas Patikamúzeum előtt egy barackrózsaszín pünkösdi rózsával felöltöztetett kaput láthattunk, de a Mátyás király-emlékmű is virágba borult. A díszítésben a Virágvár, virágkötő-tanulók és több virágüzlet is részt vett. Este a gyermekfesztivál csoportjai a Városház téri színpadon mutatkoztak be.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.