2020. február 22., szombat
Gerzson

Belföld

Autósüldözés! A Viking kapitányát akarta elkapni a dél-koreai híradós stáb

A dél-koreai sajtó munkatársa szerint az ukrán férfinak kellett volna a nyilvánosság elé állnia.

Autós üldözés alakult ki a Viking ukrán kapitánya és egy dél-koreai híradós stáb között, Budapesten. Az újságírók, interjút akartak készíteni az előzetesből szabaduló 64 éves férfivel, ezért taxival követni kezdték az őt szállító kisbuszt. Miután a sofőrje észrevette, hogy a nyomukban vannak, nagyobb sebességre kapcsolt és a belvárosban addig manőverezett, amíg sikerült lerázni a koreaiakat. Az akciót szervező riporter azt mondta az ATV-nek, ők csak részvétnyilvánítást akartak hallani a férfitől.


A 64 éves Jurij C.-t képviselő ügyvéd egyébként a szabadlábra helyezés után elmondta, a férfi „rendkívüli módon hatása alatt van és nagyon sajnálja a történteket.” A dél-koreai sajtó munkatársa szerint ez nem ugyanolyan, mintha ő maga állt volna a nyilvánosság elé – írja a portál.

Egy 6 éves kislány édesanyja karjaiban halt meg a Duna fenekén. Ő a nagyszüleivel együtt utazott az elsüllyedt hajón. Ennek a családnak három generációja veszett oda a tragédiában. A koreai emberek úgy érzik, ez akár velük is megtörténhetett volna.


További cikkek

Kapcsolódó Cikkek