EUR: 346,12 Ft
CHF: 321,45 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Tech

Az Egyesült Királyságot is meghódította a magyar fejlesztés, a Lapidaris

Egy brit kisváros, Stonenleigh adott otthont annak a nagyszabású temetkezési kiállításnak, ahol egy magyar tulajdonú vállalkozás brit forgalmazó partnere impozáns standdal nyerte el a közönség elismerését. Ezzel a Lapidaris-kő vitathatatlanul belépett a kegyeletszolgáltatás nemzetközi piacára.

Az eseményen – a korábbi évekhez hasonlóan – bemutatták a legújabb szakmai trendeket, különleges termékeket és szolgáltatásokat, valamint a legfrissebb találmányokat. A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, a három nap alatt látogatók ezrei sétáltak a kiállító cégek standjai között, amelyek egyikén igazán formabontó megjelenéssel egy száz százalékban magyar találmány, a Lapidaris is helyet kapott.


Egyedülálló ötlet – így működik a Lapidaris

Az érdeklődés nem véletlen, hiszen egy olyan innováció került a brit közönség elé, amely különleges lehetőséget nyújt elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére. A sírhelyre helyezhető, okostelefonnal leolvasható Lapidaris-kő és a hozzá tartozó online emlékoldalra feltöltött képek, videók elmondják mindazt, amit szavakkal nem lehet.


A Lapidaris-kő egy NFC-chipet tartalmaz, amelyhez csak hozzá kell érinteni az okostelefonunkat, és az egyedi azonosítónak köszönhetően máris elénk tárul az online emlékoldal. A megjeleníteni kívánt információkat, adatokat, emlékeket a megfelelő jogosultsággal rendelkező hozzátartozók tudják feltölteni, szerkeszteni és gondozni.

A rendszer számos innovatív és rendkívül hasznos funkciója közül kiemelkedik a GPS-alapú azonosítás, aminek köszönhetően a zsebünkben lévő telefonunk útvonaltervezőjével olyan síremlékekhez is eljuthatunk, amelyeknek nem ismerjük a pontos helyét.

Az eszköz egyszerűen felhelyezhető a különböző anyagból készült síremlékekre, emlékhelyekre. Ha ilyen követ látunk egy síron, egyetlen érintésnyire vagyunk attól, hogy információk, emlékek sokasága meséljen nekünk az elhunytról.

A sikertörténet folytatódik, újabb piacokat hódíthat meg

A rendezvény leglátogatottabb helyszínei között volt a magyar találmány standja, és a cég munkatársai pozitív visszajelzéseket kaptak. A Lapidaris nemzetközi sikertörténete folytatódik, hiszen számos európai országban zajlanak az előkészületek, hogy minél szélesebb körben, egyre több nyelvterületen legyen elérhető a magyar technológiai vívmány.

Kapcsolódó Cikkek

 • Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Napi több órát töltünk telefonnyomkodással
  A folyamatosan változó technológia, az egymást követő újdonságok gyakran okoznak olyan érzést, hogy “Jézusom, ez már követhetetlen, ennek biztosan katasztrófa lesz a vége!

 • Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  A filter bubble, vagyis a szűrőbuborék gyakkorlatilag az a jelenség, amikor az online térben csak a hozzánk hasonlók és a miénkkel egyetértő vélemény vesz körbe bennünket.

 • A digitális én

  A digitális én

  Nagyon ritka, ha valakinek az online személyisége teljesen megegyezik a valós énjével. Szerencsés esetben csupán egy kicsit kozmetikázott és ráncfelvarrott a digitális közösségi identitás, súlyosabb esetben azonban köszönö viszonyban sincs a valósággal.