EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Tech

Az Egyesült Királyságot is meghódította a magyar fejlesztés, a Lapidaris

Egy brit kisváros, Stonenleigh adott otthont annak a nagyszabású temetkezési kiállításnak, ahol egy magyar tulajdonú vállalkozás brit forgalmazó partnere impozáns standdal nyerte el a közönség elismerését. Ezzel a Lapidaris-kő vitathatatlanul belépett a kegyeletszolgáltatás nemzetközi piacára.

Az eseményen – a korábbi évekhez hasonlóan – bemutatták a legújabb szakmai trendeket, különleges termékeket és szolgáltatásokat, valamint a legfrissebb találmányokat. A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, a három nap alatt látogatók ezrei sétáltak a kiállító cégek standjai között, amelyek egyikén igazán formabontó megjelenéssel egy száz százalékban magyar találmány, a Lapidaris is helyet kapott.


Egyedülálló ötlet – így működik a Lapidaris

Az érdeklődés nem véletlen, hiszen egy olyan innováció került a brit közönség elé, amely különleges lehetőséget nyújt elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére. A sírhelyre helyezhető, okostelefonnal leolvasható Lapidaris-kő és a hozzá tartozó online emlékoldalra feltöltött képek, videók elmondják mindazt, amit szavakkal nem lehet.


A Lapidaris-kő egy NFC-chipet tartalmaz, amelyhez csak hozzá kell érinteni az okostelefonunkat, és az egyedi azonosítónak köszönhetően máris elénk tárul az online emlékoldal. A megjeleníteni kívánt információkat, adatokat, emlékeket a megfelelő jogosultsággal rendelkező hozzátartozók tudják feltölteni, szerkeszteni és gondozni.

A rendszer számos innovatív és rendkívül hasznos funkciója közül kiemelkedik a GPS-alapú azonosítás, aminek köszönhetően a zsebünkben lévő telefonunk útvonaltervezőjével olyan síremlékekhez is eljuthatunk, amelyeknek nem ismerjük a pontos helyét.

Az eszköz egyszerűen felhelyezhető a különböző anyagból készült síremlékekre, emlékhelyekre. Ha ilyen követ látunk egy síron, egyetlen érintésnyire vagyunk attól, hogy információk, emlékek sokasága meséljen nekünk az elhunytról.

A sikertörténet folytatódik, újabb piacokat hódíthat meg

A rendezvény leglátogatottabb helyszínei között volt a magyar találmány standja, és a cég munkatársai pozitív visszajelzéseket kaptak. A Lapidaris nemzetközi sikertörténete folytatódik, hiszen számos európai országban zajlanak az előkészületek, hogy minél szélesebb körben, egyre több nyelvterületen legyen elérhető a magyar technológiai vívmány.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

  Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

  A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

 • Nyaralás alatt se fizessen az adataival!

  Nyaralás alatt se fizessen az adataival!

  Hiába próbálunk nyaralás alatt digitális detoxot tartani, óhatatlanul szembesülünk azzal, hogy pihenés közben is szükségünk van információkra. Mit érdemes megnézni a környéken, milyen lesz az időjárás?

 • A magyarországi 4G mobilhálózatok a világ legjobbjai között vannak

  A magyarországi 4G mobilhálózatok a világ legjobbjai között vannak

  A Magyarországon működő 4G hálózatok letöltési sebessége kiemelkedő, a világon a 11. legjobb, Európában pedig a 6., és lefedettségben is a top 10-ben van – derült ki az OpenSignal 87 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből, amelyet a Magyar Telekom juttatott el az MTI-hez csütörtökön.