EUR: 323,48 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Sport

Bakuban a horvátok is szenvedtek

Bár a statisztikák és a fényesebb futballmúlt is magyar sikert jelez az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen, Marco Rossi szövetségi kapitány csapata nem a biztos győzelem tudatában léphet pályára Bakuban.

Tegnap délután elutazott Azerbajdzsánba a magyar labdarúgó-válogatott, ahol holnap Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést játszik. A meccs egyértelmű esélyese a Dzsudzsák Balázs vezette együttes, azonban nagyon nehéz lesz feltörni a hazaiak kemény védekezését. A csoportkör első fordulójában a vb-ezüstérmes Horvátország is megszenvedett Bakuban, a hazaiak szereztek vezetést, és sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a találkozó, ám végül egy 79. percben szerzett góllal nyertek a vendégek.


A klíma is megviseli a futballistákat, Azerbajdzsánban hőség és nagyon magas páratartalom várja a nemzeti tizenegyet, így az akklimatizálódás is nagyon fontos lesz.

Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjújában úgy fogalmazott: legalább 4 pontot kellene begyűjtenünk az elkövetkező két meccsen, hogy továbbra is versenyben legyünk az Eb-re való kijutásért.


Az Azerbajdzsán–Magyarország mérkőzést holnap 18 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

Az E csoport állása

Szlovákia 1 0 0 3 pont

Wales 1 0 0 3 pont

Magyarország 1 0 1 3 pont

Horvátország 1 0 1 3 pont

Azerbajdzsán 0 0 1 0 pont

 

Csányi Sándor meglátogatta a csapatot

A válogatott szerda esti vacsoráját követően az MLSZ elnöke, Csányi Sándor köszöntötte a Horvátország elleni mérkőzésen 100. válogatott meccsét játszó Dzsudzsák Balázst, a 25. alkalommal pályára lépő Gulácsi Pétert, valamint az 50 mérkőzésnél járó sport-fizioterapeutát, Végh Barnabást. Mindhárman emlékplakettet vehettek át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  A sportfogadási szabályok megsértéséért 8000 fontos (2,9 millió forint) pénzbüntetésre ítélte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Paul Scholest, a Manchester United korábbi középpályását, aki elismerte vétkességét.

 • Elengedte a rendőrség Michel Platinit

  Elengedte a rendőrség Michel Platinit

  Szerda hajnalban elhagyta a francia rendőrség Korrupcióellenes Hivatalának épületét Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke, akit kedden hallgattak ki a 2022-es, végül Katarnak ítélt világbajnokság helyszínének kijelölése során felmerült korrupció és megvesztegetés gyanúja miatt zajló nyomozás részeként.

 • A bolgár bajnokkal kezd a Fradi

  A bolgár bajnokkal kezd a Fradi

  Tegnap rendezték a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája szezon selejtezőmérkőzéseinek sorsolását, amelyben a Ferencváros csapata volt érdekelt.