EUR: 326,60 Ft
CHF: 294,37 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Külföld

Börtönbe megy a Harry hercegre rasszista kijelentést tevő tinédzser

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélt egy londoni bíróság egy brit tinédzsert, mert rasszista kijelentést tett Harry brit hercegre és megfenyegette őt.

A bíróság a kedden meghozott ítélet szerint a 19 éves Michal Szewczukot terrorizmusra való buzdítás miatt két vádpontban, terrorizmusra utaló anyagok birtoklása okán öt vádpontban találta bűnösnek.


Néhány hónappal azután, hogy Harry brit herceg feleségül vette az afroamerikai felmenőkkel is rendelkező Meghan Markle amerikai színésznőt, Szewczuk 2018 augusztusában a Gab szélsőjobboldali online platformon közölt egy képet, amelyen vérrel borított háttér előtt látható a herceg arca, fejéhez pisztoly van szorítva. A képen a nácizmus jelképévé vált horogkereszt is látható, a posztban pedig Szewczuk többek között azt írta: “Még látjuk egymás, fajáruló”.

A nyomozók a fiatal férfinél rasszista anyagokat is találtak, például egy “fehér rasszistáknak szóló ellenállási kézikönyvet” és az Al-Kaida iszlamista terrorszervezet kézikönyvét.


Szewczuk tízévesen érkezett Lengyelországból Nagy-Britanniába, ahol az észak-angliai Leedsben élt.

Vele együtt elítéltek egy 18 éves férfit is, akinek terrorizmusra való buzdítás miatt 18 hónapot kell börtönben töltenie.

Rebecca Poulet bíró a két vádlott interneten tett kijelentéseit “visszataszítónak és büntetendőnek” nevezte, mert nyilvánvaló céljuk a terrorista cselekedetek támogatása.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Könnyű nyilatkozatokat, hangzatos deklarációkat tenni, de Ursula von der Leyen kilenc szavazatos többséggel európai bizottsági elnökké történt megválasztása azt mutatja: az Európai Parlamentben (EP) a jobboldal megszavazta, a baloldal pedig többségében az új bizottsági elnök megválasztása ellen szavazott – közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

  • Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Új üzleti lehetőségek nyílhatnak, ugyanis beindulhat az úgynevezett ciszlunáris gazdaság, vagyis a Hold és a Föld közötti térségben zajló kereskedelem – közölte a Puli Space magyar űrprojekt vezetője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.