EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Darabokra hullik az MSZP

Teljesen szétesett az MSZP, miután az EP-választáson történelmi vereséget szenvedtek, és mindössze 6,6 százalékot értek el. Most Szanyi Tibor, a párt alelnöke osztotta ki nyílt levélben a pártvezetést.

A hétvégén derült ki, hogy az MSZP egyetlen megmaradt brüsszeli mandátumát Ujhelyi István kapja. A szocialisták előzetesen 2-3 helyre számítottak, így öldöklő harc dúlhatott a zsíros képviselői helyért. A hoppon maradt Szanyi Tibor most nyílt levélben ment neki saját pártjának. Szerinte az MSZP „semmilyen helyzetre nem képes érdemben reagálni”. Szanyi arra utalhatott, hogy a vereség után nem mondott le az MSZP vezetése, és a gyenge szereplés ellenére a kampányfőnök Ujhelyi mehet Brüsszelbe.


MTI Fotó: Földi Imre

Szerinte az MSZP rég feladta baloldaliságát, kormányon neoliberális konglomerátummá, ellenzékben pedig ideológiailag is élőhalottá váltak a szocialisták.

„Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk” – írta az atv.hu-n megjelent levelében.


MTI/Balogh Zoltán

Szanyi azt is megállapította, hogy pártja „immár nem országgyűlési képviseletre alkalmas tényező”.

„Tartósan úgy viselkedünk, mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába, s mindenét odaadja neki” – fogalmazott.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója szerint történelmi mélyponton van az MSZP. Úgy fogalmazott, az MSZP „kiüresedett a humánerőforrás szempontjából”, a pártnak már nincsenek olyan politikusai, akik stratégiában tudnának gondolkodni, és olyan ideológiát felmutatni, amely követhető. Az elemző értékelése szerint az MSZP sodródik, ennek köszönhető, hogy a tavalyi országgyűlési választásokra is „kívülről” javasoltak miniszterelnök-jelöltet, Karácsony Gergely személyében, aki egy nem létező pártban, a Párbeszédben politizál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek