2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Döbbenetes dolgok derültek ki a MOM-tűzben elhunyt kislány családjáról

Mint arról már korábban beszámoltunk, hétfő este egy tizenegy éves fiú és egy nyolcéves kislány felment a MOM Sportközpont lezárt tetejére, ahol egy használaton kívüli faházban tüzet okoztak, amelyben a kislány életét vesztette. A család tragikus, zűrzavaros múltjáról számolt be a Ripost.

A MOM Sportközpont tetején halálos tüzet gyújtó Dominik szeretett játszani a tűzzel: a családi életük finoman szólva is zaklatott volt az elmúlt években – tudatja a portál.


Az édesanyának, Anitának a híradásokban megjelent hárommal szemben valójában hat gyermeke van. Egy nagyobb lánya, akinek már magának is saját családja van, a Pesten Hallottam Facebook-csoportban azt írta: az asszony a gyermekei közül hármat „elüldözött”, ő is elköltözött tőle 18 éves korában. Akkoriban az asszony még együtt élt három kisebb gyermekének az apjával budakeszi házukban. Az épület tetőszerkezete meglehetősen romos volt, a Budakeszi Önkormányzat meg is ítélt nekik 300 ezer forint támogatást a rendbehozatalára. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, a ház porig leégett 2016 októberében. A fészerben ugyanis kigyulladt egy matrac, az épület lángba borult, a tűz pedig átterjedt a két szomszédos ingatlanra is. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság határozatából világosan kiderül: a tüzet a kisebbik fiú, Dominik okozta gyufagyújtogatással – számol be a tragikus részletekről a Ripost.

Budakeszi önkormányzata haladéktalanul elhelyezte a családot egy használaton kívüli bölcsődében, és lakossági gyűjtés indult a javukra. Itt folyamatos konfliktusaik voltak a szomszédokkal és az önkormányzattal is: nem ismerték el közüzemi számlatartozásaikat. Nem sokkal később az önkormányzat pályázati pénzt nyert a bölcsőde felújítására, így a családnak mindenképp költöznie kellett. Ezután kerültek Pilisre. Időközben a három kisebb gyermek apja különvált tőlük, és Anita már egyedül költözött el a gyermekekkel. Ő maga nyilatkozta, hogy el akarták venni tőle a kicsiket, ezért kellett munkát vállalnia.


A lap információi szerint mind a két gyerekkel foglalkozott szakember, ezt korábban az anya megerősítette a Blikknek adott nyilatkozatában. Ám hogy mennyire pontosak az általa elmondottak, az kérdéses: arról, miért hagyta magukra a gyermekeit, a Fókusz kamerái előtt azt mondta, hogy vízért szaladt el, a Blikknek pedig már úgy nyilatkozott: dolgozni volt a közelben. Ezzel szemben a rendőrségi közleményben az áll, hogy vásárolt, míg a gyerekek a Gesztenyés-kertben játszottak.

A tragikus eset előtt is látták már egyedül a gyerekeket a környéken, a Ripost értesülései szerint akkor éttermek ablakain nézegettek be.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek