EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Életmód

Dubaj drónnal és objektívvel

Kamerán keresztül szinte minden érdekes lehet, ha tudomásul vesszük, hogy itt semmi sem természetes, minden mű és új – mesélte a Lokálnak Sir Drone A Lot drónpilóta, aki néhány hete tért haza a Cavallik és Dolcék világából, ami nem a visszafogott diszkréciójáról ismert, hiszen Dubaj már érkezéskor az ember arcába vágja, hogy ki a király.

Ez az a hely, ahol a pénz nem számít, ahol a férfiak fehér földig érő ruhában úgynevezett kandurában vagy disdásban járnak, míg a nők hosszú fekete csadorban és tűsarkúban. Dubaj egy hatalmas város és egyben állam is, amely része az Egyesült Arab Emírségeknek.


A Pálma-sziget este _ Fotó:Sir Drone A Lot

 

– Nincs óváros, nincsenek természeti csodák – ha csak nem vesszük ide a kietlen sivatagokat. Persze itt is lehet találni érdekes témákat, amelyeket, hála Dávid barátomnak, volt szerencsém megörökíteni – osztotta meg lapunkkal élményeit az ismert drónfotós. – Ő egy kint élő magyar drónos, akinek a segítségével sikerült repülnöm. A repülést a helyi szabályozás a drón regisztrációjához, és egy „drónpilótavizsga” elvégzéséhez köti. Rengeteg „No Fly Zone” van, ezeket tiszteletben kell tartani még akkor is, ha régi álmunk, hogy körberepüljük a Burj Khalifát. (A világ legmagasabb épülete, függőleges városnak is nevezik százhatvan emeletével, 828 méteres csúcsával. – A szerk.) Én fotózhattam a sivatagban például egy leendő lakópark helyén, ahol már évekkel korábban a teljes úthálózatot kialakították, számos körforgalommal együtt, de mivel az építkezés még nem kezdődött el, az utak egy részét visszavette a természet, és beborította homokdűnékkel. A városon belül sok érdekes épületet kaphatunk lencsevégre, és ha van lehetőségünk repülni, akkor drónnal is megcsodálhatjuk – természetesen az NFZ-n kívül – Dubaj egyik legelképesztőbb látnivalóját, az ember alkotta pálmafa alakú szigetet. A város olyan, mint egy hatalmas építkezés, hónapról hónapra nőnek ki új csodák a földből. A Burj Khalifát csodálatos fényfestéssel teszik esténként még látványosabbá, a torony mellett található téren lévő tóban óránként megcsodálhatjuk a szökőkút zenére komponált előadását. Itt van a világ egyik legnagyobb alapterületű plázája is. Érdemes egy kitérőt tenni a világ egyetlen hétcsillagos szállodájához, a Burj al Arabhoz. Egyébként nemcsak a levegőből, de a partról nézve is impozáns látványt nyújt Dubaj már említett másik fő nevezetessége a Palm Jumeirah (Pálma-szigetek). Ebből kettőt építettek, amelyből a régebbi még teljesen üresen áll, a később létrehozott mesterséges szigeten meg folyamatosan zajlanak az építkezések, fejlesztések. A szigeten található Hotel Atlantis területén van talán a világ egyik legjobb akvaparkja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Különleges, csábító fogások

  Különleges, csábító fogások

  Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

 • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

 • A coach a lélek edzője

  A coach a lélek edzője

  Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.