EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XIV.kerület

Egyéb állatfajták a Zuglói Civil Házban

Kőszeghy Csilla író, illusztrátor leginkább mesekönyvek, illetve tankönyvek tervezésével és illusztrálásával foglalkozik. Most egyéb állatfajták címmel a Zuglói Civil Házban nyílt kiállítása.

Kőszeghy Csilla a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán tanult, de a mesterképzést a londoni Kingston University illusztrációs szakán végezte el. Angliában a Pumpludding ügynökségnek dolgozott grafikusként, Magyarországon pedig első munkáit a Semmelweis Kiadó számára készítette, de a Nemzeti Tankönyvkiadó egy könyvsorozatához is illusztrációkat készített. Első mesekönyve 2007-ben jelent meg A Csintalan Manók és az Eszem-Iszom Varázsvers címmel, melyet Béres Melindával közösen jegyez. A 2009-es Aranyvackor pályázaton elnyerte az Egyszervolt.hu különdíját. Kőszeghy Csilla az elmúlt években többek között a Pozsonyi Pagony Kiadó, a Móra Kiadó és a BBC felkérésére dolgozott, jelenleg pedig az íráson kívül tankönyvek tervezésével és illusztrálásával foglalkozik, valamint két művészeti iskolában is óraadó tanárként tevékenykedik.


Két kis dinó a középkorban/> ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Már gyerekkoromban rajzoló akartam lenni, akkor nem tudtam még, hogy mi az, hogy grafikus. A könyvek lapjait kiegészítettem a rajzaimmal, és ha nem jól sikerült, akkor nagyon elszomorodtam – mondta korábban a pagony.hu oldalon egy interjúban, ahol hozzátette, egy ideig nem tudta eldönteni, hogy műlovarnő, cowboy vagy rajzoló legyen, mert a lovakhoz is a mai napig komoly kötődése van. – A nagymamám rajztanárnő volt egy kis faluban, és állítólag én őrá hasonlítok minden tekintetben, úgyhogy a család inkább azt támogatta, mint a lovas karriert. Meg persze azért is, mert kevésbé veszélyes. Gyerekkorom óta szakkörökbe jártam rajzolni, végül a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán kötöttem ki.
Kőszegi Csilla kiállítása június 24-ig ingyenesen tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek