EUR: 323,48 Ft
CHF: 292,11 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Egymásra mutogatnak a baloldali pártok

Továbbra sincs egyetértés a baloldalon – miután az MSZP szerint a DK felrúgta a velük kötött megállapodását, sorra fakadnak ki a szocialista politikusok. Gyurcsány ezzel szemben kijelentette: nem érdekli a szocialisták lelkivilága.

Párhuzamos valóságok feszülnek egymásnak a baloldalon, így nem világos, hogy pontosan miféle megállapodás zajlott Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd jelöltje és Gyurcsány Ferenc DK-elnök között. Karácsony szerint a megegyezésük úgy szólt, hogy ő a DK támogatásáért cserébe nem vállal szerepet az EP-kampányban, és nem lesz listavezető. Ezzel szemben a DK egy hete bejelentette, hogy Kálmán Olgát indítja a főpolgármesteri előválasztáson. Karácsony azt sérelmezte, hogy mindezt csak a hivatalos bejelentés előtt nyolc perccel tudta meg, sőt előző este a párt polgármesterjelöltjeivel vacsorázott, ahol szó sem esett a bukott tévésről.


Nem kellett sokat várni, Kunhalmi Ágnes, a szocialisták első számú színésznője is csatlakozott Karácsonyhoz az önsajnáltatásban, a drámakirálynő ugyanis olyan mély pillanatokat élt meg az ATV stúdiójában, hogy másodpercekig lehajtott fejjel ülve szinte megszólalni sem tudott. Majd miután erőt vett magán, háborús helyzeteket vizionálva elmondta, hogy éppen a Nyugati téren – úgy fogalmazott, hogy a fronton – gyűjtött aláírásokat, amikor váratlanul érte a hívás, hogy a DK Kálmánt indítja Karácsony ellen. Elmondása szerint egy közelben levő momentumos képviselőt is megleptek az események, aki azt kérdezte tőle, velük is megtörténhet-e, hogy Gyurcsányék hátba szúrják.

Ezzel szemben Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közleményben azt írta, hogy a párt semmiféle megállapodást nem rúgott fel: „Ha valaki magyarázattal tartozik, az nem a DK, hanem Karácsony Gergely” – írta. Vágó István, a DK elnökségi tagja az ATV-ben elárulta, nem túl demokratikus módon került a kiválasztottak közé Olga, ugyanis még az elnökségnek is csak pár órával a hivatalos bejelentés előtt vetették fel az ötletet, így a Karácsonnyal vacsorázó polgármesterjelöltek előző este semmit sem tudtak pártjuk tervéről.


Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Blikknek mindemellett elárulta, egyáltalán nem érdekli őt a szocialisták lelkivilága. Karácsony teljesítményét így értékelte: Ha nem bír el Puzsérral, hogy bírna el Tarlóssal?

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.