EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Egyre jobbak a gazdasági lehetőségek Kína és Magyarország között

Folyamatosan javul a magyar-kínai gazdasági kapcsolat – mondta Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-kínai tagozatának elnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elnök elmondta, folyamatosan csökken Magyarország passzívuma Kínával szemben, ami azt jelenti nő a keleti országba tartó magyar kivitel. Ugyanakkor még mindig több mint a duplája a kínai export a magyarénak – tette hozzá.


Az elnök kitért arra is, egyelőre nem látni, hogy ki fog engedni a kínai-amerikai kereskedelmi háborúban. “Egyelőre még az erőfitogtatás megy – úgy gondolom – mindkét részről, s én bízom benne, hogy lesz megállapodás” – mondta, hozzátéve, az valószínűtlen, hogy ez az alku az oszakai G20-csúcson valósulna meg.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  A szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.