EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb IV.kerület

Együtt mozgott Újpest

A Kihívás Napján Újpest ismét versenybe szállt a legsportosabb város címért, amelyet eddig hat alkalommal nyert el.

A központi programok ebben az évben is a Szent István téren voltak, ahol reggel 9 órától várták az újpestieket, ám a Babits Mihály Gimnáziumban már korábban, éjfélkor elkezdődtek az asztalitenisz, a röplabda, a floorball és a kispályás labdarúgás mérkőzései. A Halassy Olivér Városi Uszodában úszásra lehetett jelentkezni, a Megyeri Úti Általános Iskolában a Megyeri Tigrisek kosárlabdáztak, a Farkas-erdőben pedig éjszakai gyalogtúrát tartottak.

Csócsó élőben( Fotó: Sáfár Tibor)

A központi rendezvény mellett lehetett sportolni a Tungsram-csarnokban, a Madárfészek Ökölvívó Akadémián, a Danza Táncstúdióban, a Szilas park játszóterén, a Semsey parkban, a BigWall falmászóklubban, a Tarzan Parkban, a Hodos Tamás Budapesti Tollaslabda Csarnokban és a Székpatak utcai műfüves focipályán. Szerencsére az eső sem lehetett akadály, hiszen több szabadtéri program különböző intézményekben kapott helyet. Így a nagy sikerű karatebemutatót a városháza dísztermében, a Face Team akrobatikus kosárlabdashow-ját pedig a Lázár Ervin Általános Iskolában rendezték meg.


Kanadából indult, meghódította a világot

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. Éjféltől este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. A nap célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – olimpikonjaink, sportkiválóságaink is ezért támogatják személyes részvételükkel az országos eseményt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.