EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Győr

Elhittük, hogy eljött Amerika!

Szombaton minden a rock and rollról, a kocsikról, a pörgős szoknyákról és arról az utánozhatatlan életérzésről szólt, amelyet legjobban talán a Black Jack’s-es srácok ismernek. A 3. Rockabilly Parkingon valóra váltak az álmok.

Csak egy, a sok álomszép amerikai autóból…
Fotó: KS Media

 

Tavaly már bemutattuk a Black Jack’s Rockabilly Club lényegét, tagjait és azt, hogy az életüket a rock and roll szeretete jellemzi. A külsőségekben látványos stílushoz sok minden hozzátartozik: belőtt sérók, felhajtott nadrágszár, felvarrók, pörgős szoknyák, pin up tetoválások, napszemüvegek, pálmafás ingek, na, meg az amerikai verdák. Győrben van egy hamburgerező, ahol igazán otthonra lelhetnek a stílus szerelmesei. A parkolójában rendezik meg már harmadik éve a Rockabilly Parkingot, ahol egy napra mindenki úgy érezheti: itt van Amerika!


A pörgős szoknyák a tánc közben mutatták meg igazán, miért is imádni valók!
Fotó: KS Media

Az egészben mégis az a legszebb, hogy nagyon is Magyarországon vagyunk, magyar barátokkal és magyar zenészekkel. A rendezvényre kilátogatók nagy része már ismeri egymást – vagy a Black Jack’s kapcsán vagy egyszerűen azért, mert imádják a műfajt és az amerikai autó- és motorcsodákat.

Ausztriából is érkeztek álomautók a 3. Rockabilly Parkingra
Fotó: KS Media

A legjobb rockabilly zenéket DJ Johnny biztosította, majd az első fellépő zenekar a szemtelenül fiatal tagokból álló Red Roosters volt. A srácok különleges meglepetése volt a Hungária-sláger Repülőnap átirata, amelyet direkt a Rockabilly Parkingra dolgoztak fel.


A Red Roosters fiatal, tehetséges zenészekből áll
Fotó: KS Media

Az Ati Edge and The Shadowbirds igazi autentikus rockabillyt játszik, és az amúgy is meleg levegőt rendesen felforrósították. Profizmusuk megkérdőjelezhetetlen, elhivatottságuk példás, és iszonyatosan jó koncertet nyomtak.

Az Ati Edge and The Shadowbirds igazi autentikus rockabillyt játszik, Győrben is remek koncertet adtak
Fotó: KS Media

Egyébként a szervezők arra is figyeltek, hogy aki igazi pin up frizurát szeretett volna, annak a helyszínen Orbán Klaudia fodrász szedte ráncba rakoncátlan tincseit. A legendás Dr. Pepper és az amerikai sörök jól jöttek a nap során, ahogy a hamburgerek sült krumplival és hagymakarikával. A levegőt az illatuk és benzingőz töltötte meg, és sokan tényleg elhittük: itt van Amerika…

Kapcsolódó Cikkek