EUR: 323,33 Ft
CHF: 291,40 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Elképesztő! Ennyi mászó jutott fel a Mount Everest csúcsára idén tavasszal

Az idei tavaszi mászószezonban több mint 650 hegymászó jutott fel a Mount Everest csúcsára – közölte szerdán a nepáli idegenforgalmi hivatal.

Az összesítés szerint május 15. és 27. között 378 magaslati munkás, zömmel serpa és 281 hegymászó érte el a világ legmagasabb pontját a Himalája nepáli oldaláról.

A nepáli kormány idén rekordszámú, 381 egyéni mászási engedélyt adott ki. A korábbi rekord 2017-ben 373 engedély volt.

Mindeddig mintegy 5000 hegymászónak sikerült feljutnia a Mount Everest csúcsára, és mintegy 300 ember életét vesztette a hegyen.

Az idei áprilisi-májusi szezonban különösen zsúfolt volt a hegy, ami miatt sokan aggodalmukat fejezték ki. A hegymászók közül 11-en vesztették életüket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Eltűnt egy férfi rendőri intézkedés közben

    Eltűnt egy férfi rendőri intézkedés közben

    Továbbra sem találják azt a férfit, aki három nappal ezelőtt feltételezhetően a Loire folyóba esett a nyugat-franciaországi Nantes-ban, amikor a rendőrség a Zene Ünnepe végén vitatott módon feloszlatta a bulizó fiatalokat.

  • A marsi légkör ingadozó metánszintje rejtély a tudósok számára

    A marsi légkör ingadozó metánszintje rejtély a tudósok számára

    A korábban mérteknél háromszor több metánt észlelt a múlt héten a Mars légkörében a NASA Curiosity nevű marsjárója, a hétvégén megismételt mérések azonban kimutatták, hogy jelentősen csökkent a metánszint, egymilliárd részecskéből kevesebb mint egy egység metán, ami szinte azonos a Curiosity által korábban rendszeresen észlelt háttérszintnél – jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal hétfő este.