EUR: 336,20 Ft
CHF: 313,32 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Külföld

Előzetesből kiengedett migráns zaklatott szexuálisan egy fiatal lányt

Szexuálisan zaklatott egy 12 éves német lányt egy migráns, azonban a parkban történt felkavaró eset meg sem történt volna, ha a korábban bűncselekményt elkövető 40 éves bevándorlót nem engedik ki az előzetesből.

Ahhoz, hogy pontosan megértsük a történetet, vissza kell repülnünk az időben tavaly augusztusig. Akkor Mustafa K. a brandenburgi Frankfurt (Oder) nevű település egyik klubjában összetűzésbe került társával együtt több másik vendéggel. A két szíriai migráns vascsövekkel, kövekkel és késsel támadta az embereket. A bevándorlók ellen rendzavarás, súlyos testi sértés és emberölés kísérlete miatt indult eljárás, de a tartományi bíróság márciusban úgy döntött, hogy az igazságszolgáltatás túlterheltsége miatt kiengedik a szíriai gyanúsítottakat az előzetes letartóztatásból, megadva a szabadlábon védekezés lehetőségét – számol be a Ripost.


A szabadulás után két hónappal Mustafa egy helyi park közelében sétálgatott, amikor meghallotta, hogy a 12 éves Jamie-Lee a barátainak panaszkodik. A kislány ugyanis elhagyta azt a – átszámítva – 65 ezer forintot érő hordozható hangszórót, amit a szüleitől kapott a születésnapjára. A kamaszodó lány tudta, hogy ha nem találja meg, akkor nagyon ki fog kapni otthon. Mustafa ekkor megszólította a gyermeket, és közölte vele, hogy ő látta a hangszórót arrébb a parkban. Megpróbálta megcsókolni, majd szexuálisan zaklatta A kislány nagyon bízott benne, hogy megtalálják az elveszett tárgyat, és követni kezdte a szíriai migránst – tudatja a portál.

Amikor már nem látott minket senki, akkor hirtelen átölelt, szorított és megpróbált megcsókolni. Szerencsére sikerült magamtól ellökni – emlékezett vissza Jamie-Lee. A bevándorló ekkor attól tartva, hogy az áldozata elfut segítségért, azt ígérte, hogy mindjárt megmutatja, hogy hol a hangszóró. A lány azt mesélte, hogy a férfi ezután önkielégítésbe kezdett.Jamie-Lee ekkor elfutott, és annak ellenére sikerült elbújnia, hogy a szíriai férfi a nyomába eredt. A kislány azonnal értesítette az édesanyját, aki már rendőrökkel együtt ért a parkhoz. A szíriai támadót sikerült elfogni, így ő ismét előzetesben ül, ezúttal kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekmény elkövetése miatt. Mindezt úgy, hogy még a diszkós támadás miatt sem indult el a férfi pere.


Jamie-Lee nevelőapja nem érti a világot: Hogy van az, hogy menedéket nyújtunk azoknak az embereknek, akik a hazájukban erőszak áldozatai lettek, de nem tudjuk kitoloncolni azokat az idegeneket, akik nálunk követnek el erőszakot mások ellen? – teszik fel a költői kérdést az apa. A szülők emellett azért is nagyon aggódnak, mert félő, hogy a lányuk a traumát még hosszú éveken át nem tudja feldolgozni. Mint mondják: a gyermek a mai napig pánikba esik, ha meg tudja, hogy azon a parkon kell keresztülsétálnia, ahol megtámadták – közli a Ripost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek