2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Eger

Elültették a győzelem első fáját

Nemcsak egy Európa-bajnoki futamgyőzelem, de bármi jó indok lehet arra, hogy elültessünk egy fát, megmentsünk egy állatot – mondta Horváth László országgyűlési képviselő. A politikus azt is elárulta: Kiss Norbi állatvédő, természetvédő tevékenysége már most számos helyi politikust inspirált cselekvésre, és nemsokára több különleges, a térség településeinek összefogásával szervezett akcióról tud majd beszámolni.

– Kiss Norbi nemcsak a magyar sportnak, de a társadalmi felelősségvállalásnak is igazi bajnoka – fogalmazott Horváth László, aki a következő hungaroringi versenyen a helyszínen szurkol majd az autóversenyzőnek, hogy még több győzelmet aratva, még több fát ültethessenek. Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: hiába hozunk az állatok, a természet védelmében törvényeket, ha nincsen jó példa, nem lesz alapvető változás. Horváth László szerint Kiss Norbi állatvédelmi, természetvédelmi gesztusai megyeszerte és az egész országban, tíz- és százezreket inspirálhatnak hasonló cselekedetekre.
A térség országgyűlési képviselőjét, Horváth Lászlót és Misano bajnokát, Kiss Norbit Kápolna polgármestere, dr. Berecz Kálmán, és a szomszédos Kompolt önkormányzati képviselője, Blahó László társaságában a környék gazdái és veteránjármű-kedvelői különleges, régi traktorokkal, mezőgazdasági gépekkel, oldtimer autókkal és motorkerékpárokkal kísérték át a polgármesteri hivataltól a falu szélén található Macskaárvaházhoz, ahol elültették a győzelem első fáját.
– Gőzerővel készülünk a június 22-23-i hungaroringi versenyhétvégére, és nagyon jól esett, hogy a kápolnai faültetésre eljött szurkolóim közül mindenki biztosra mondta, hogy ott lesz és a helyszínen szurkol majd nekünk. Farkas Pali agrármérnök barátom szerint a magyar futamgyőzelemhez tölgy-, vagy itt a Tarna-parton amúgy is őshonos fűzfa ültetése lenne illendő és stílszerű – mondta mosolyogva Norbi, aki optimistán várja a magyarországi megmérettetést. Mivel ígérete arról szólt, hogy minden győzelme és dobogós helyezése után fát ültet, azt kérte a Káli Csemetekert vezetőjétől, hogy minden eshetőségre felkészülve „tárazzon be” legalább egy tucat facsemetét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.