EUR: 323,48 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Extra

Esküvői kisokos: így legyen tökéletes vendég!

Már javában tart az esküvőszezon, a legtöbben azonban csupán néhány héttel családtagjuk, barátjuk nagy napja előtt kapnak észbe, hogy hová is hivatalosak. A legégetőbb kérdés, hogy mit vegyünk fel, és mit adjunk nászajándékba, de a többi problémára is megoldással szolgál a Lokál esküvői kisokosa.

– Minden esküvő más, és nagyon fontos, hogy a vendégek tudják, az ifjú pár mindent megtett azért, hogy a meghívottak jól érezzék magukat. A legtöbben az első perctől az utolsóig megtervezik életük nagy napját, amelyet néhány baki könnyen tönkretehet. Vendégként abban segíthetünk a párnak, hogy ezeket a hibákat elkerüljék. Ilyen például a pontos érkezés, a ruha színe, a megfelelő ajándék és a különleges kérések figyelembevétele – kezdte a Lokálnak Havas-Nagy Noémi, a Veled Szép tulajdonosa. Van tehát néhány tipikus hiba, amelybe a legtöbb meghívott beleesik, amikor esküvőre készül. A Lokál azonban segít, hogy tökéletes vendég legyen!


Mit vegyünk fel?
Általános szabály, hogy a menyasszony által viselt ruha színeiben – fehér és annak árnyalatai – tilos betoppanunk az esküvőre. Érdemes kerülni a pirosat, amely az új asszony, és a feketét, amely a gyász színe. Fontos kiemelni, hogy ha a pár különleges ruhaviseletet kíván a vendégektől, akkor azt tartsák be, vagy jó előre jelezzék, hogy nem tudják teljesíteni a kérést. – Bármilyen jellegű esküvőre megyünk, fontos, hogy ne „öltözzük túl” a menyasszonyt – tette hozzá Noémi.

Profimedia, Depositphotos Inc.

Mit adjunk ajándékba?
Manapság a legtöbb pár pénzt szeretne ajándékba kapni, ezt a meghívón fel is tüntetik. Hiszen általában a pár már együtt él, és minden berendezési eszköz a rendelkezésükre áll közös otthonukban, nincs szükségük még három turmixgépre. Az erre szánt összeget érdemes úgy kiokoskodni, hogy figyelembe vesszük, körülbelül mennyibe kerülhet a megvendégelésünk, és minimum ezt illik odaadni. A csomagolás lehet boríték vagy kreatív megoldás, a határ a csillagos ég.


Plusz egy fő még belefér?
Vendégként nagyon fontos elolvasni a meghívót, hogy biztosan tudjuk, kinek szól. Előfordulhat ugyanis, hogy egyedüli vendégként kell részt vennünk az eseményen, vagy a pár azt szeretné, hogy például hagyjuk otthon a csemetéket. Ennek pénzügyi és szimplán praktikus okai is lehetnek. Ha esetleg nem világos a meghívón szereplő szöveg, óvatosan rákérdezhetünk, hogy kinek szól az invitálás. Kérdés nélkül azonban ne állítsunk be plusz egy fővel!

Profimedia, Alamy

#Mosolyogj!
A párok sokszor egy vagy akár több éven át is szervezik a nagy napot, szeretnék, ha minden tökéletes lenne. – Ezeket a meghitt pillanatokat pedig a fotósnak, videósnak kell elkapnia. Szerencsés, ha a vendégek a szertartás alatt nem fotóznak, főleg nem vakuval. Szintén kellemetlen tud lenni, ha olyan kép kerül ki a párról a közösségi oldalakra, amelyen előnytelenül festenek. Ez ugyanis az ő nagy napjuk, amelyre akár milliókat is költenek, és sokszor elkeseredve látják, hogy nem a profi, hanem a mások által posztolt képeket látva értesül a világ házasságkötésükről – mondta Havas-Nagy Noémi, a Veled Szép fotósa.

Mikor jöjjünk, meddig maradjunk?
Illik a szertartás kezdete előtt fél órával megjelenni. Ilyenkor a násznép ismerős tagjainak van még alkalmuk egy kis csevejre, és így nem a szertartás alatt kell megbeszélniük, hogy „és a gyerekek hogy vannak?”. Ha valakit kisgyerek vár otthon, a menyasszonytáncot és az éjfélt akkor is illik megvárni.

Profimedia, Depositphotos Inc.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Világsztárokkal ünnepel a Rádió 1

  Világsztárokkal ünnepel a Rádió 1

  Születésnapot ünnepel a Rádió 1! Magyarország egyik kedvenc adója újraindulása után gyorsan a fiatal felnőttek legkedveltebb rádiója lett, most világsztárokkal és a legjobb hazai lemezlovasokkal köszönti a hallgatókat.

 • Új énekesnővel folytatja A Dal 2019 felfedezettje

  Új énekesnővel folytatja A Dal 2019 felfedezettje

  Új énekesnővel folytatja tovább az Acoustic Planet, Nagy Brigitta, azaz NÁGI veszi át Zsombok Réka helyét a zenekarban. Az új tag nem teljesen ismeretlen a közönség számára, hiszen a YouTube-on rengetegen követik, és feldolgozásvideói nyolcmillió megtekintés felett járnak.

 • Szarvas Andi: Várom, hogy rám találjon a nagy ő

  Szarvas Andi: Várom, hogy rám találjon a nagy ő

  Szarvas Andi, a tavaly Miss World Hungary győztese élete gyökeresen megváltozott az elmúlt egy évben. A vidéki lánynak egyre több felkérése van, ezért szeretne felköltözni a fővárosba, munkát keresni és esetlegesen megtalálni az igazit.