EUR: 326,60 Ft
CHF: 294,37 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Sport

Európa csúcsán a Ferencváros

Bő hat év alatt szinte a nulláról sikerült felépíteni a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát, amely a klub 120 éves történetének első csapatsportbeli Bajnokok Ligája trófeáját nyerte meg.

Ezek a fiúk egész Európában legyőzhetetlenek (MTI/Kovács Tamás)

– Egy munkának most a végére értünk, persze jön majd a folytatás, de az most legyen a jövő zenéje – mondta Varga Zsolt a győzelem után. A tréner hozzátette, ezt a győzelmet ugyanolyan nagy fegyverténynek tartja, mint amikor tavaly a hazai porondon három évig egyeduralkodó, 2017-ben ugyancsak BL-győztes Szolnokot letaszították a trónról. – Ez volt a másik nagy álmunk, óriási élmény ezzel a csapattal dolgozni, és látni a játékosok folyamatos fejlődését.


Varga Zsolt magyar bajnok és kupagyőztes csapata sorozatban a harmadik szezonjában nyert nemzetközi trófeát: 2017-ben és 2018-ban az Eurokupában, ezúttal pedig a BL-ben ért fel a csúcsra. A Ferencváros vezetőedzője megjegyezte, az Olympiakoszt a Pro Reccót,  és a Barcelonetát tartja a legerősebb európai csapatoknak, s az, hogy ezek közül kettőt is legyőzött együttese, azt mutatja, megérdemelt győzelmet arattak. Hozzátette, a legerősebb kerete egyértelműen a Reccónak van, de nem mindig a legjobb összeállítású együttes nyer, hanem a legjobb csapat.

A Ferencváros a sorozat történetének hatodik magyar győztese az OSC (1973, 1979), a Vasas (1980, 1985), az Újpest (1994), a Honvéd (2004) és a Szolnok (2017) után.


Már a meencében megkezőtőtt az ünneplés (MTI/Kovács Tamás)

Nyíri Zoltán: Jövőre is szeretnénk nyerni!

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke felelevenítette azt az időszakot, amikor hat évvel ezelőtti egy őszi napon közölnie kellett a játékosokkal, hogy csak az maradjon a klubnál, aki hajlandó ingyen vízilabdázni, ugyanis az előző szakvezetés hibái miatt nem tudtak fizetést adni arra az évre.
– Akkor válogatott szintű játékosokat veszítettünk el, éppen ezért ez a mostani BL-trófea kicsit azt is jelképezi számunkra, hogy ha vannak az embernek olyan társai, akik a személyiségükkel képesek arra ösztönözni, hogy elhiggyük, van kiút, a legkilátástalanabb helyzetből is fel lehet állni – mondta Nyíri Zoltán, aki kiemelte a 2015-ben elhunyt Ambrus Tamás szerepét, illetve Kubatov Gábort, az FTC elnökét, akinek a támogatása nélkül nem szülhettek meg volna a sikerek. A sportvezető elárulta, a szakosztály éves költségvetése megközelítőleg 450 millió forint, ami maximum plusz egy játékos bérével növekedhet a következő szezonra: ez azt jelenti, hogy ugyanannyi távozó lehet, mint érkező, plusz egy fővel.
– Természetesen jövőre is szeretnénk bajnokságot nyerni, a BL-ben pedig ugyanúgy ott lenni a végelszámolásnál. Ezenkívül óriási szakmai kihívást jelentene nekünk, ha el tudnánk érni, hogy legközelebb már három-négy saját nevelésű játékossal érjünk fel a csúcsra.

Kapcsolódó Cikkek