2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Európa Játékok: Ezüstös csillogás

Két arany- és egy ezüstéremmel kívántak jó reggelt a magyarok a minszki Európa Játékokon. Az 500 méteres döntőkben győzött a női kenupáros és a női kajak négyes, Kozák Danuta pedig második lett, s a délutáni folytatásra sem lehetett panasz.

A nap mindjárt a biztos esélyesnek számító Kozák Danuta vízre szállásával indult. Az olimpiai és világbajnok nyilván be is húzta volna a győzelmet, ám a múlt heti hazai válogató előtti betegsége még érződött a teljesítményén, így „csupán” második lett, akárcsak szerdán, a párosok döntőjében. Kozák 2015 óta először kapott ki ebben a számban.
Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, az új kenus olimpiai szám Eb-címvédője gyakorlatilag ellenfél nélkül versenyezett, fölényes rajt-cél győzelmet aratott. A többiek csak a dobogós helyezésekért küzdhettek.


– Annyi munkánk van ebben a felkészülésben, hogy megmutatkozott, mennyivel erősebbek vagyunk. Ezzel együtt nem gondoltuk volna, hogy ilyen fölényes sikert aratunk – nyilatkozta Balla Virág, és társa hozzátette: 300-nál már annyival vezettek, hogy csak magukra kellett figyelniük.

A vb-címvédő kajakos kvartett – Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Medveczky Erika – azonban megszenvedett a győzelemért. A fehéroroszokkal szembeni hátrányukat szinte centinként dolgozták le. Hála Csipes Tamarának, korábban indították a hajrát, és bejött.

– A Csipes név kötelez – jelentette ki nevetve Rió olimpiai bajnoka, az ugyancsak ötkarikás bajnok Csipes Ferenc lánya. – Ötven méterrel előbb indítottunk, ami jó döntés volt.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

 • Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Könnyekben tört ki egy régi videofelvétel láttán Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál futballcsillaga a Good Morning Britain című tévéműsorban vendégeskedett, amely során az ismert riporterrel, Piers Morgannel beszélgetett.

 • Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Hosszas várakozás után ma este kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének csoportköre. A selejtezők során eddig 91 mérkőzést játszottak le Európa legjobb csapatai, amelyeken összesen 240 gól született, meccsenként 2,64 találatot láthattunk.