EUR: 326,59 Ft
CHF: 294,28 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Külföld

Ezekkel a cégekkel kötött 12 évre szóló szerződést a NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfőn 12 évre szóló szponzori szerződést kötött a Coca-Colával és a kínai Mengniu Dairyvel.

A megállapodás 2021-től 2032-ig szól és hat nyári, illetve téli ötkarikás játékokat érint.

“Ez az együttműködés új dimenziója” – jelentette ki Thomas Bach NOB-elnök a hétfőn kezdődött kongresszus előtt, melyen délután döntenek a 2026-os téli olimpia helyszínéről.

Sajtóértesülések szerint a két szerződés hárommilliárd dolláros rekordbevételt jelent a NOB-nak.

A Coca-Cola 1928 óta a NOB támogatója, a legnagyobb kínai tejipari vállalat pedig 2022-ben, a pekingi téli olimpián lesz először ott főszponzorként.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Könnyű nyilatkozatokat, hangzatos deklarációkat tenni, de Ursula von der Leyen kilenc szavazatos többséggel európai bizottsági elnökké történt megválasztása azt mutatja: az Európai Parlamentben (EP) a jobboldal megszavazta, a baloldal pedig többségében az új bizottsági elnök megválasztása ellen szavazott – közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

  • Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Új üzleti lehetőségek nyílhatnak, ugyanis beindulhat az úgynevezett ciszlunáris gazdaság, vagyis a Hold és a Föld közötti térségben zajló kereskedelem – közölte a Puli Space magyar űrprojekt vezetője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.