2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Féregnek nevezte ellenfeleit az ellenzék közös esztergomi jelöltje

Cserép János személyében sikerült közös jelöltet állítania az ellenzéki erőknek Esztergomban. A korábbi momentumos politikus rögtön be is mutatkozott: tetvekhez és parazitákhoz hasonlította a kormánypártok helyi képviselőit –tudta meg a Magyar Nemzet.

Megvalósult a hőn áhított összefogás Esztergomban, ahol az ellenzéki pártok felsorakoztak egy közös jelölt – Cserép János – mögött, akit az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatásáról biztosított – tudatja a portál.


A Magyar Nemzet beszámolója szerint az ellenzék új üdvöskéje négygyermekes esztergomi családapa, eredetileg rendszer- és szoftverfejlesztő mérnök, akit az esztergomi lakosok a 2006-ban létrehozott Szeretgom portál alapítójaként ismerhettek meg. A régóta az ellenzéki összefogását szorgalmazó Cserép János a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával. Független jelöltként indult el ezután a voksoláson, ahol 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie. Ezt követően – mint honlapján olvasható – bekerült egy „jó csapatba”, akikkel együtt járták az országot, hogy vidéki kulcsemberekkel, polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel és megyei közgyűlések ellenzéki tagjaival találkozzanak és egyeztessenek. Cserép megfogalmazása szerint ez a kör mára Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának környezeté­ben helyezkedik el.

A politikus egy honlapján vasárnap közzétett blogbejegyzésben botrányos módon, férgekről és tetvekről ír az esztergomi politika szereplői kapcsán – A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni – fogalmaz Cserép János.


Ez nem az első alkalom, hogy ellenzéki politikusok visszataszító stílusban, botrányos módon nyilatkoznak ellenfeleikről.

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az ATV-nek arra a kérdésére, hogy miért nő folyamatosan a Fidesz támogatottsága, úgy válaszolt, hogy sok a patkány az országban. A szocialista politikus ezzel a kijelentésével mintegy 3 millió magyar embert patkányozott le.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje a Facebookon droidoknak nevezte Orbán Viktor szavazóit. „Így is van az országban mintegy hárommillió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja” – írta a Momentum reménysége. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig képződménynek titulálta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét – írja a Magyar Nemzet.

Közben már a Fidesz is jelöltet állított Esztergomban. Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost indítják a kormánypártok Cserép János ellenében. A városban 2014 óta a kormánypárti Romanek Etelka a polgármester – számol be a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek