2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Eger

Fiatalok táboroztak a színházban

Huszonegy diák foglalta el lelkesen a színház termeit a „Színház a tehetségekért” című pályázat keretében tartott napközis táborban. Június 17-től egy héten át mindennap más szegmensét ismerhették meg a színházi világnak: például Gulyás László, a Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója a zene és a hangszerek világába vezette be a fiatalokat.

Nagy Zoltán, a színház zenei vezetője a hangképzés mellett mesélt arról, mi a zenekar szerepe az előadások során. A táncművészek a színpadi mozgásba, Nagy András és Tóth Levente színművészek pedig a színészmesterségbe avatták be őket. 


– Tavaly már nyitott a társulat a fiatalok felé – mondta Tóth Levente színművész, projektfelelős. – Fontos, hogy a fiatalokat behozzuk a színház misztikus világába, és értő közönséget neveljünk. De abban is bízunk, hogy ezek a foglalkozások bátrabbá, felszabadultabbá teszik őket – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.