EUR: 323,48 Ft
CHF: 292,11 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Fidesz: A bankszövetség tájékoztasson az adategyeztetés szükségességéről!

A Fidesz felszólította a Magyar Bankszövetséget, hogy tájékoztassa a lakosságot a banki adategyeztetés szükségességéről.

Bánki Erik, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy információik szerint sok magánszemély és cégvezető nem tudja, hogy június 26-áig egy európai uniós jogszabály miatt adategyeztetést kell végezni a bankoknál annak érdekében, hogy a számlák forgalma később is zavartalan legyen.


Erre a terrorizmus finanszírozásának megakadályozása érdekében van szükség, de ha nem történik meg, akkor a tulajdonosok átmenetileg nem férnek majd hozzá a bankszámlájukhoz és nem tudnak tranzakciókat indítani – hívta fel rá a figyelmet.

Kiemelte, két év állt rendelkezésre az adategyeztetés elvégzésére, de úgy látják, hogy eddig nem volt megfelelő a tájékoztatás. Mivel nem szeretnék, hogy több száz ezer embert hátrány érjen az adategyeztetés hiánya miatt, a politikus felszólította a bankszövetséget, a következő majdnem két hétben mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a lehető legtöbb magánszemély és cégvezető el tudja végezni az adategyeztetést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.