2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Brüsszel még mindig tízezreknek osztogatja a migránskártyákat

Brüsszel még mindig tízezreknek osztogatja a migránskártyákat – mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus kifejtette, a hírek szerint Brüsszel még mindig tízezreknek osztogatja a migránskártyákat, amelyekből csak az idén 70 ezret, az elmúlt években pedig összesen 2 millió darabot adtak át, összesen 500 milliárd forint értékben.


Kiemelte, mindezt nagyrészt az európai emberek pénzéből tették, méghozzá megnyugtató ellenőrzés nélkül. “Ki tudja, hogy kiknek osztogatják ezeket a kártyákat, hiszen a kártyák névtelenek” – tette hozzá.

Zsigmond Barna Pál emlékeztetett, az “Iszlám Állam terroristavezére”, Hasszán F. is kapott ilyen migránskártyát és nagy a valószínűsége annak, hogy a bevándorlók jelentős része a migránskártyának köszönhetően tudja finanszírozni az embercsempészeket.


Aláhúzta, a Fidesz-KDNP mindent meg fog tenni, hogy Brüsszel állítsa le ezt a káros és veszélyes programot.

A politikus kérdésekre válaszolva a kormánypártok nevében ismételten mélységesen elítélte az úzvölgyi katonai temetőnél történt incidenst. Megjegyezte, olyan információk láttak napvilágot, hogy futballhuligánok mellett csendőri vezetők is irányították a szélsőséges román tömeget, amely megtámadta a békésen imádkozó magyarokat.

Zsigmond Barna Pál felszólította a román kormányt, hogy vizsgálja ki a történteket és találja meg a felelősöket. A Fidesz politikusa hangsúlyozta, a román-magyar megbékélésben érdekeltek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

    Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

    Három csoportban összesen ötven migránst tartóztattak föl a rendőrök szerdára virradóra Csongrád megyében, közülük négy afgán férfit egy szerb embercsempész szállított az M5-ös autópályán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

  • Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

    Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

    Manfred Weber továbbra is fenntartja, hogy az európai parlamenti (EP-) választás eredménye alapján neki mint az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének kell megkapnia az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét, a politikus erről egy vendégkommentárban írt a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.