EUR: 354,57 Ft
CHF: 333,55 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Külföld

Fidesz: Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát

Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát – mondta Dunai Mónika (Fidesz) pénteki sajtótájékoztatóján, az Országházban.

Közölte: ez abból a közleményből derül ki, amelyet a menekültek világnapja alkalmából adott ki az Európai Bizottság. Az uniós testület továbbra is kötelező és állandó jellegű betelepítési kvóta létrehozásán dolgozik, globális áthelyezési mechanizmusról és legális migrációs útvonalakról beszél – mutatott rá.


A képviselő szerint Brüsszelben azt akarják, hogy Európa összes országa – így Magyarország is – bevándorlóországgá váljon.

Emlékeztetett: Brüsszel az elmúlt években többször próbálkozott állandó betelepítési keretrendszer létrehozásával, de a botrányos körülmények között elfogadott kvótát szinte senki nem hajtotta végre.


Dunai Mónika kijelentette: Magyarország ezután sem fogad el semmilyen kényszerbetelepítést. Erről a magyarok már többször döntöttek, legutóbb az európai parlamenti választáson hatalmazták fel a kormánypártokat, hogy küzdjenek a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért és a keresztény kultúra megvédéséért – mondta.

Közölte: a brüsszeli tervek egy irányba mutatnak, minél több migránst akarnak Európába hozni. Szerinte ezt mutatja a kötelező betelepítési kvóták, a migránskártyák és a migránsvízum ügye is. Azonban “mi mindent meg fogunk tenni”, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető akarata ellenére migránsok befogadására – hangsúlyozta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek