2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Fidesz: Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat

A mai adócsökkentési politikával szemben Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat, amikor kormányon voltak – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ma az ellenzék élére az a Gyurcsány Ferenc tör, aki egyszer már tönkretette az országot és a gazdaságot – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki szerint akkor az adóemelésekkel nemcsak a vállalkozásokat tették tönkre, hanem munkahelyeket szüntettek meg, és lehetetlenné tették a béremeléseket is.


Hozzátette: Gyurcsányék a családokat is agyonadóztatták, továbbá elvették a családi adókedvezményt.

“Kormányzásuk alatt sohasem a magyar gazdaság és a magyar vállalkozások érdekeit képviselték, hanem elsősorban mindig a külföldi multiknak próbáltak kedvezni” – fogalmazott Böröcz László, megjegyezve, hogy akkor a mostani 9 helyett 19 százalék volt a társasági adó mértéke, és rengeteg különböző kisadóval próbálták meg “pluszban lehúzni” a cégeket.


A balliberális kormány alatt a magyar vállalkozásokon több száz milliárd forinttal nagyobb adóteher volt, mint ma – jelentette ki a Fidesz képviselője.

Közölte: mindezzel szemben a Fidesz-KDNP adócsökkentésekkel segíti a vállalkozásokat, a mostani gazdaságvédelmi akció is több ilyet tartalmaz. Júliustól tovább csökkennek a munkát terhelő adók: a szociális hozzájárulási adó 1 százalékponttal 12 százalékra csökken – amivel évi 150 milliárd forinttal többet hagynak a vállalkozásoknál -, januártól pedig a kisvállalati adó, a kiva szintén 1 százalékponttal 12 százalékra csökken, amivel évi körülbelül 5 milliárd forinttal több marad az érintett kisvállalkozásoknál – ismertette. Megjegyezte, hogy emellett növelik a fejlesztési kedvezményeket.

Böröcz László végül azt mondta, az ezekről az intézkedésekről szóló parlamenti szavazáson “pontosan meg fogjuk látni, ki kinek az oldalán áll: ki képviseli a magyar emberek és a magyar vállalkozók érdekeit, és ki képvisel valami egészen mást”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek