2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Fidesz: Karácsony mindent megtesz, hogy elfedje Zugló rossz gazdálkodását

Bírósághoz fordult a Fidesz, mert Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nem válaszolta meg a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylési kérdéseiket – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.

“Az átláthatóság bajnokánál egyre nagyobb a homály” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: Karácsony Gergely megválasztásakor még azt ígérte, hogy Zugló az átláthatóság mintapéldája lesz és minden szerződést kereshető formában közzétesz az önkormányzat, a gyakorlat ennek pont az ellenkezőjéről árulkodik.


Megjegyezte: Karácsony Gergely még átláthatósági biztost is tartott, például “a nagy tervekkel érkező” LMP-s Vágó Gábort, akinek azonban “rövid idő után beletört a bicskája a feladatba”.

A Fidesz budapesti szóvivője szerint ma már ott tartanak, hogy egy önkormányzati képviselőnek közérdekű adatigénylést kell benyújtani, hogy tájékozódjon.


Ezt “teljesen hajmeresztő” önkormányzati gyakorlatnak nevezte, és úgy vélte: ilyen is csak Karácsony Gergely polgármestersége alatt fordulhat elő, aki “egyszerűen alkalmatlan” posztjára.

Elmondta: a zuglói Fidesz több alkalommal is adatigénylést nyújtott be, például a kifizetetlen számlákról és a kintlévőségekről, Karácsony Gergely azonban mindent megtesz, hogy elfedje a rossz gazdálkodást, és a május elején benyújtott adatigényléseket sem válaszolta meg, nem biztosította az átláthatóságot.

Zsigmond Barna Pál közölte: véleményük szerint Karácsony Gergely ezzel megsértette az infotörvényt, ezért csütörtökön a bírósághoz fordultak.

Az MTI-nek elmondta: a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján azt kérik, hogy kötelezze Karácsony Gergelyt a kért adatok kiadására.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

    Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

    Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.

  • A nap képe: Dagonya

    A nap képe: Dagonya

    A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.