EUR: 325,80 Ft
CHF: 294,20 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Fidesz: Szüntessék meg a migránskártyákat!

A kormánypárt tovább harcol a bevándorlás ellen, ugyanis a Fidesz a megalakuló új Európai Parlamentben kezdeményezni fogja, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyát.

– A Fidesz a magyar emberek akaratát képviseli Brüsszelben, a magyar emberek pedig a májusi EP-választásokon egyértelmű véleményt mondtak arról, hogy mit akarnak Európától a következő időszakban. A magyar emberek arra szavaztak, hogy „állítsuk meg a bevándorlást, védjük meg az európai keresztény kultúrát, és álljunk ki a nemzetek Európájáért” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn. Hozzátette: a Fidesz ezért kezdeményezi, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyákat.


MTI/Máthé Zoltán

Mint ismert, a szolgáltatás elvileg csak a regisztrált menedékkérőknek jár, ugyanakkor az ENSZ áprilisi jelentéséből úgy tűnik, az már nem feltétel, hogy az igénylő valódi menekült legyen, hiszen a beszámoló szerint a 69 897 támogatott közül csak 13 527 állt nemzetközi védelem alatt. Az anonim bankkártyák kiállításával további probléma, hogy a kedvezményezett személyazonosságát és szándékait szinte lehetetlen ellenőrizni. Ezt bizonyítja a Magyarországon elfogott, és az Iszlám Állam hóhéraként azonosított Hasszán F. példája, aki korábban szintén kapott migránskártyát. A politikus az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott: Brüsszel nemcsak a migrációt finanszírozza ezekkel a kártyákkal, hanem adott esetben a terrorizmust vagy az embercsempészetet.

MTI Fotó: Sóki Tamás

Hidvéghi szerint ezekre a kártyákra európai közpénz megy, emellett szerinte megengedhetetlen, hogy név nélküli kártyákon veszélyes emberek is hozzájuthassanak a támogatásokhoz.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.