EUR: 330,93 Ft
CHF: 300,81 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Belföld

Fidesz: Töröljék el a migránsvízumot!

A Fidesz kezdeményezi, hogy a most felálló új Európai Parlament (EP) vonja vissza a migránsvízum tervét – jelentette be Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő. 

A kormánypárti politikus szerint kollégáival arra kaptak felhatalmazást a magyaroktól, hogy mindent tegyenek meg Brüsszelben a bevándorlás megállításáért, az európai nemzetek jogainak védelméért és a keresztény kultúra megóvásáért.


MTI Fotó: Ujvári Sándor

– A migránsvízummal gyakorlatilag meg akarják nyitni Európa kapuit több millió bevándorló előtt. Az EU területén kívül adnának nekik beutazási vízumot, aminek során mellőznék a biztonsági ellenőrzést. A tapasztalatok bizonyítják: ha egy bevándorló bejutott az EU-ba, akkor szinte lehetetlen visszaküldeni – magyarázta Hidvéghi, aki szerint ez elfogadhatatlan. A migránsvízumról szóló határozat először elbukott az EP-ben, majd eljárásjogi kifogásokra hivatkozva „visszaerőltették” a napirendre, és 2018 decemberében az EP második nekifutásra fogadta el, „a magyar baloldali ellenzéki képviselők, a Gyurcsány-párt vezetésével” – emlékeztetett Hidvéghi.

MTI Fotó: Varga György

A politikus hozzátette, hogy a magyar baloldali ellenzéki képviselők – Niedermüller Péter, Molnár Csaba, Szanyi Tibor és Jávor Benedek – a Gyurcsány-párt vezetésével mind megszavazták a javaslatot.


Mint ismert, Hidvéghi korábban közölte: a Fidesz a megalakuló új Európai Parlamentben kezdeményezni fogja, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyát.

A bevándorlást nem menedzselni kell

– A magyar kormány azt az álláspontot kívánja érvényesíteni az Európai Tanács által tárgyalt új keretstratégiában, hogy a migrációt nem menedzselni kell, hanem megállítani – mondta hétfőn Londonban Kovács Zoltán. Hozzátette: emellett Magyarország szilárdan képviselt álláspontjának része a tagállami szuverenitás tiszteletben tartása és a kettős mérce alkalmazásának megszüntetése.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Karácsony köpönyegéből előbújnak Gyurcsány emberei

    Karácsony köpönyegéből előbújnak Gyurcsány emberei

    Lampert Mónika, Demszky Gábor és Magyar György neve is előkerült a Főpolgármesteri Hivatal környékén. Karácsony Gergely főpolgármester úgy tűnik, hogy megkezdte a régi, bukott balliberálisok és gyurcsányisták helyzetbe hozását Budapesten.

  • Melegrekordok dőltek meg vasárnap

    Melegrekordok dőltek meg vasárnap

    Melegrekordok dőltek meg vasárnap, mintegy 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.