2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Vicc, hogy Karácsony akar javaslatot tenni a parkolás működtetésére

Viccnek nevezte a Fidesz budapesti szóvivője, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester, főpolgármester-jelölt akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére.

Zsigmond Barna Pál hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: Karácsony Gergely (Párbeszéd) közérdekű adatigényléssel fordult a kerületi önkormányzatokhoz a parkolás ügyében, ebből kiderül, hogy “ő akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére”.


A Fidesz budapesti szóvivője szerint ez egy vicc, erre senki nem kérte, és még csak nem is alkalmas rá, “legfeljebb tananyagért jelentkezhetne a többi kerületnél”.

Karácsony Gergely egyebek mellett arra kíváncsi, hová érkezik a parkolási bevétel, és mire költi az adott önkormányzat a nettó nyereséget – tette hozzá a politikus, érdekesnek nevezve, hogy a zuglói polgármester más, nyereséges önkormányzatokat “vizsgálgat” ahelyett, hogy Zuglóban tenne rendet, ahol a kerületek közül egyedüliként veszteséges a parkolási rendszer. Ott ugyanis napi egymillió forint folyik el a botrányos szerződések miatt – mondta, amit úgy kommentált: az emberek kifizetik a parkolási díjakat, és ahelyett, hogy azokból fejlesztések valósulnának meg, még a zuglóiak fizetnek rá.


Ez szerinte Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka.

Zsigmond Barna Pál emlékeztetett: a Fidesz hét hete kérte először a szerződések megszüntetését, “azóta 50 millió forintot veszített Zugló”.

A szóvivő felszólította Karácsony Gergelyt, hogy “ne tereljen”, és tegye ingyenessé a parkolást egy új, alkalmas polgármester megválasztásáig.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek