EUR: 325,80 Ft
CHF: 294,20 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Forrnak az indulatok Fanni ügyében

Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.

Nagyobb biztonságban volt a rácsok mögött B. László, mint a dunaújvárosi házban, hiszen sokan vannak, akik igazságot szolgáltatnának a meggyilkolt valósághősnő ügyében. Lapunk információi szerint szabadlábra bocsátása óta többször megálltak a gyilkos háza előtt autóval, motorral, és halálosan megfenyegették a férfit. Olyan is előfordult, hogy valaki kövekkel dobálta meg B. László ideiglenes otthonát. Az interneten több olyan felháborodott kommentelő adott hangot véleményének, aki szerint ha esetleg felmentik a gyilkost, jobban teszi, ha elköltözik az országból.
A rendőrség továbbra sem találja Fanni holttestét, s félő, hogy a bíróságon sem sikerül majd minden kétséget kizáróan bizonyítani a férfi bűnösségét, noha több közvetett bizonyíték is arra utal, hogy ő volt az elkövető. A házi őrizet ideje alatt a rendőrök szigorúan ellenőrzik a gyanúsítottat, és csak előzetes engedéllyel, orvosi ellátás céljából hagyhatja el a kijelölt címet. Azonban gyakorlatilag bárki meglátogathatja, így már gond nélkül tud kapcsolatot teremteni a külvilággal.
Az üggyel kapcsolatban dr. Lichy József, az elhunyt lány családjának sértetti jogi képviselője elmondta, a családnak – és neki is – az a félelme, hogy a férfi kiengedésével a maradék esély is szertefoszlik, hogy valaha megtalálják a lány holttestét.
– Eddig a gyanúsított korlátozva volt, kapcsolattartása is kontroll alatt zajlott, most azonban szinte korlátlanul tud kapcsolatot teremteni bárkivel. Ha volt bűntársa, vele is felveheti a kapcsolatot, ez pedig befolyásolja az eljárást – fejtette ki a védőügyvéd, s hozzátette: a család továbbra is bízik az igazságszolgáltatásban, de azáltal, hogy a feltételezett gyilkos kikerült a rácsok mögül, újra felszakadtak a sebeik.
Fanni 2017 novemberében tűnt el otthonából. Egy héttel a bejelentés után letartóztatták B. Lászlót, akit a fiatal lány megölésével gyanúsítanak. Egy héttel ezelőtt azonban a bíróság úgy határozott, hogy megszünteti az előzetes letartóztatást, és házi őrizetbe helyezte a férfit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.