EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

PR

Nyerő tippeka kánikulától

Hivatalosan is itt a nyár, támadnak a szúnyogok, és felforr az agyunk a melegben. Mégsem állíthatjuk, hogy a nap sütötte meg a fejét annak az amerikai meteorológusnak, aki kitalálta a klímalottót. Az extrém időjárási viszonyok adták neki az óriási ötletet, amit akár át is vehetünk tőle.

A napi középhőmérséklet Magyarországon is elérte a hőségriasztási szintet, megint úgy érezzük, nem volt tavasz, és rögtön ránk tört a kánikula. A klímaváltozás extrém időjárási viszonyokat és szokatlan hőmérsékleteket generál világszerte. Sajnos nem nagyon tudunk mit kezdeni a természettel, amelyet magunk teszünk tönkre.


26 Celsius fok az annyi mint 78,8 Fahrenheit. Legyen tehát a klíma lottó nyerő száma a 26-os és a 79-es!

Ez adta az ötletet az amerikai Guy Waltonnak, az atlantai időjárási tv-csatorna veterán meteorológusának. Persze nem teheti meg, hogy a weboldalán valódi nyereményekért tippelhessenek a szerencsevadászok, de egy jó játékot megér a hőmérséklet eltalálása lottóformában. A klímalottó egy előrejelzés-vetélkedő, amelyet nem nyereményekért, hanem a tudás megszerzéséért talált ki a meteorológus.

A hitvallását az oldalán olvashatjuk:


„Remélhetőleg az éghajlati tudományokhoz való kis hozzájárulásom segíteni fog megmutatni a bolygó jobb jövője felé vezető utat. Játékos formában tippelhetik meg a hőmérsékleti számokat a blogoldal látogatói, miközben meteorológiai és földrajzi ismeretekre is szert tehetnek. http://www.guyonclimate.com/the-climate-lottery/”

A „klímasrác” – ahogy Walton nevezi magát – nem titkolt célja, hogy felkeltse az érdeklődést az Amerikai Nemzeti Környezetvédelmi Információs Központ (NCEI) előrejelzési adatainak minél jobb megismerése iránt. Az átlaghőmérsékletet megtippelő lottójátékát a hivatalos adatokhoz igazítja, és minden játékos tippjei mellé megadja a saját számait.

Az itthoni lottójátékosoknak is jó ötletet adhat a klímalottó, hiszen miért ne tekinthetnénk a számokat Fortuna sugallatának?! Tegyük meg tippjeinket az igazi lottón! A Hatoslottó 1-től 45-ig tartó tartománya éppen ideális a játékhoz, az alábbi adatok megjátszásával éppen hat ikszet húzhatunk a szelvényen.

 1. Napi legmagasabb hőmérséklet (Tippelje meg!)
 2. Napi legalacsonyabb hőmérséklet  (Tippelje meg!)
 3. Napi középhőmérséklet (Tippelje meg!)
 4. Hány fok lesz a napi hőmérséklet-ingadozás (Számolja ki a fentebb megjátszott tippjeiből. Képlet: legmagasabb hőmérséklet – legalacsonyabb hőmérséklet = napi hőmérséklet-ingadozás
 5. -6. Hónap, nap, amikorra a klímatippje szól.

Remélhetőleg mindenkinek szerencsét hoz a tikkasztó melegben az árnyékban kitöltött lottószelvény, és a játékhoz pluszizgalmat ad, hogy sikerült-e eltalálni a hőmérsékleti adatokat. A nyert összegből pedig elutazhat egy frissítő nyaralásra. És ha valaki a hőmérséklet szerencseszámaival végül hatalmas nyereményre tesz szert, a globális felmelegedés elleni küzdelmet is támogassa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez hihetetlen! Nyertem egy autót!

  Ez hihetetlen! Nyertem egy autót!

  Örömében majd kiugrott a bőréből Gyöngyi, amikor megtudta, hogy a Szerencsejáték Zrt. lottó-különsorsolásán egy autót nyert. Ahogy a nyugdíjas asszony levelében elmesélte, örömében átszaladt a szomszédasszonyhoz, hogy csípje meg, nem álmodik-e.

 • Világsztárok mutatták be a zenei műfajok fúzióját az MVM ZENERGIA koncerten

  Világsztárok mutatták be a zenei műfajok fúzióját az MVM ZENERGIA koncerten

  A zeneművészet és a szabadtéri koncertek szerelmeseinek kedvezett idén is az MVM Zrt. hagyományos jótékonysági koncertjével, az MVM ZENERGIÁval. A Szent István Bazilika előtt megrendezett eseményen világsztárokkal, illetve a komoly- és könnyűzene fúziójaként újragondolt darabokkal találkozhatott a több ezer érdeklődő.

 • Exkluzív show-val készül Bryan Adams

  Exkluzív show-val készül Bryan Adams

  A Szerencsejáték Zrt. idén is hatalmas bulival készül a Hősök terén. A tavalyi Sting- és Shaggy-fellépés után idén szeptember 28-án ingyenes Bryan Adams Szuperkoncerttel ünnepelhetjük meg a Skandináv lottó huszadik születésnapját.