EUR: 325,42 Ft
CHF: 299,62 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Eger

Habis László a Fidesz polgármesterjelöltje

A Fidesz egri csoportjának tisztújító ülésén egyhangúlag Habis László, jelenlegi városvezetőt választották meg polgármesterjelöltnek – jelentette be egri sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke elmondta: az immár 13 éve polgármesterként tevékenykedő Habis Lászlót indítja az őszi önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP pártszövetség. Emlékeztetett arra is, hogy az európai parlamenti választáson rekordrészvétel mellett a Fidesz–KDNP  nagy győzelmet aratott; Egerben mind a 47 szavazókörben a Fidesz–KDNP nyert. – Az egri polgárok amellett, hogy a biztonságra voksoltak, arra is szavaztak, hogy ne torpanjunk meg, és folytatódjék az a fejlődés, ami elkezdődött – jelentette ki.


Nyitrai Zsolt szerint az önkormányzati voksoláson az egri polgároknak két világkép között kell választaniuk: a Fidesz–KDNP képviselte folyamatos fejlődés vagy a Jobbik, és „csatolt részei” által megtestesített tehetetlenség és cselekvőképtelenség között.

– Októberben arról kell dönteni, hogy a 13 éve tartó egyértelmű fejlődési úton menjenek tovább a dolgok, ami Habis László nevéhez köthető vagy azon, amit az ellenzék, az általuk most is alkalmazott rombolással, riogatással és hangulatkeltéssel kövez ki – hangsúlyozta az egri honatya.


Habis László polgármester arról beszélt, hogy a város soha nem látott módon fejlődik. Szakmai tapasztalata, illetve az országgyűlési képviselővel, valamint a kormánnyal való jó együttműködés lehet a garancia a további fejlődésre – mondta.

A polgármester az M25-ös gyorsforgalmi út befejezését, valamint a már elnyert több tízmilliárd forintos fejlesztés megvalósítását nevezte programja legfontosabb részének. Megkezdődött egy új elkerülő út építésének előkészítése is – közölte a sajtótájékoztatón az egri városvezető. Kifejtette: a fiatalokkal való folyamatos párbeszéd, illetve a szépkorúakkal való törődés is fontos része a terveinek. Mindez természetesen az egriekért történik.

Mint összefoglalta, programját három vezérelv mentén kívánja megvalósítani. Ezek: a megkezdett beruházások eredményes befejezése, új pénzügyi források biztosítása, valamint az  egriek életminőségének folyamatos javítása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.