2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Békéscsaba

Három érmet hoztak az Európa-kupáról

A közelmúltban Győrben megrendezett serdülő Európa-kupán hét ország ötvenhét klubjának 248 dzsúdósa lépett tatamira. A rendező Magyarország mellett Azerbajdzsán, Csehország, Horvátország, Németország, Lengyelország és Románia képviseltette magát.

A BM Kano Judo SE versenyzői eredményes hétvégét tudhatnak maguk mögött. Ugyanis az egyesület négy indulója három éremmel és egy pontszerző helyezéssel tért haza. Szombaton az egyesület 44 kg-os versenyzője, Szabó Karolina állt tatamira. A serdülő magyar bajnoki ezüstérmes magabiztosan menetelt előre. Négy győztes és egy vesztes mérkőzés után megszerezte első Európa-kupa érmét, bronzéremmel zárta a napot.


Vasárnap a lányok 63 kg-os súlycsoportjában Szentandrászki Gréta mérettette meg magát. Egy győztes mérkőzés után a döntőbe jutásért a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget. A bronzmérkőzésen viszont alig több, mint fél perc alatt hajtott végre akciót ellenfelén és állt a dobogó harmadik fokára. A fiúk +81 kg-os kategóriájában két versenyző, Bozó Bence és Kara Bence indult.

Előbb Bozó Bence állt szőnyegre és került ki győztesen német nemzetiségű ellenfele ellen, az elődöntőben csapattársával mérkőzött meg, majd a bronzéremért folytatta a harcot. Az egyesület reménysége pontszerző ötödik helyen végzett. Kara Bence a döntőben riválisával küzdött a bajnoki címért, majd nagy csata után vereséget szenvedett. A tavalyi Európa-kupa bronzérmes egy fokkal feljebb lépett a dobogón, ebben az évben ezüstérem került a nyakába.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.