2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XXI.kerület

Háromszáz csepeli óvodás táncolt a Pünkösdi Örökségen

Nagy sikert aratott a csepeli óvodások néptáncbemutatója, amelyet a második Pünkösdi Örökség című rendezvényen tartottak, a Simon Bolivár sétányon található tornacsarnokban.

Borbély Lénárd polgármester gratulált a gyerekeknek és felkészítő pedagógusaiknak a színvonalas produkciókhoz. Köszöntőjében elmondta, a városvezetés fontosnak tartja Csepelen a hagyományápolást, ezért támogatják az óvodákban a néptáncoktatást. Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője megköszönte az önkormányzatnak, hogy támogatja a néphagyomány továbbvitelét az intézményekben, valamint háláját fejezte ki dr. Paál Sárának, a Művészpalánták Alapítvány szakmai vezetőjének lelkiismeretes munkájáért.

A csepeli óvodákban 14 oktató 24 csoportot tanít néptáncra. A rendezvényen több mint háromszázan léptek fel, többek között mezőföldi, sárközi, somogyi és verbunkos táncokkal. A Kis-Csepel Táncegyüttes tagjai is lelkesen ropták.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.