2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Hatalmasat bakizott a híradós

Az Extra News televízió híradóshölgye a volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógépről olvasott szöveg végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.

Persze a felelősség nem csak őt terheli. Az eredeti hír ugyanis egy e-mailből származhatott, amit valaki kimásolt, majd egy üzenetküldő rendszeren keresztül továbbította a címlistán szereplő médiumoknak. Itt jött képbe a hírszerkesztő, aki ellenőrzés nélkül egyből kinyomta a súgógépre a 42 szavas közleményt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Donald Trump amerikai elnök megerősítette részvételét a második világháború kitörésének 80. évfordulóján rendezendő lengyelországi ünnepségeken – közölte csütörtökön a Wirtualna Polska lengyel hírportálnak adott interjúban Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes.

 • A migráció további gettósodáshoz vezet

  A migráció további gettósodáshoz vezet

  Hozzájárult a bevándorlás a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány.

 • Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és négy embert előállítottak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – jelentette az ARD német közszolgálati televízió.