EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Hódmezővásárhely

Helyi Munkácsy-díjasok műveiből nyílt kiállítás

Szalay Ferenc, Hézső Ferenc, Németh József, Kéri László és Kotormán Norbert alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Hódmezővásárhely Munkácsy-díjasai című tárlaton.

Öt festő- és szobrászművész munkáiból nyílt tárlat a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen a közelmúltban, melynek apropóját az adta, hogy az idén egy újabb Munkácsy-díjas alkotóval gazdagodott a város Kotormán Norbert szobrász személyében.


A vásárhelyiek jeleskednek a kortárs művészetben

Tardy-Molnár Anna, a művésztelepet fenntartó Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón ismertette: a céljuk, hogy minél többször megünnepelhessék a kortárs művészetet. Erre Vásárhely időről időre alkalmat is ad, ugyanis az itt működő közösség olyan életműveket termel ki, amiket a szakma is elismer különböző díjakkal.

A Munkácsyról elnevezett kitüntetést 1950-ben alapították, amit a vásárhelyieknek 1965-ben, 1967-ben, 1975-ben, 2017-ben és 2019-ben adományoztak. Az öt művészből Szalay Ferenc és Németh József sajnos már nincs közöttünk.

A tárlat előzetes egyeztetést követően június 25-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.