2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Miskolc

Hendrix-műsor Tátraival

A hejőcsabai Gárdonyi Park különleges zenei csemegével készül június 28-ára. Jimi Hendrix muzsikáját a Message To Hendrix és Tátrai Tibor tolmácsolja.

A 2008-ban alakult Message To Hendrix trió Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a színpadra. A srácok egyéniségüket is megcsillantják az improvizációkkal tarkított produkcióban. Az energia az első daltól az utolsóig jelen van a műsorban, amelyet Hendrix szelleme hat át. Különleges, ritka alkalmakkor Tátrai Tibor, az ország legismertebb gitárosa is fellép a fiúkkal – ilyen eseményre kerül most sor Miskolcon. Ennek apropóján Petendi Tamás, az együttes gitárosa nyilatkozott a Lokál Extrának.


Különleges zenei csemegére készülnek a Gárdonyiban június végén

– Miskolcon kapott el a gépszíj – a gitár, a zene, a blues, a rock and roll –, amikor középiskolás lettem. A kezdeti inspiráció a családból érkezett, édesapám megnyerte zenekarával az első Ki mit tud?-ot 1962-ben. Az otthoni zongorázásokkal és gitározásokkal nagy hatást gyakorolt rám. Hamar megkaptam az első gitáromat – nagyjából elsős voltam a középiskolában –, és végleg el is dőlt, hogy a gitározás életem végéig központi helyen lesz. Eleinte magamat képeztem, hallás alapján tanultam a nagy legendák híres számait, majd elég hamar Kerékgyártó „Füles” István gitáróráján találtam magam. Sajnos ő már nincs közöttünk, de joggal nevezhetem minden idők legnagyobb miskolci gitárosának. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nála sajátíthattam el a gitározás alapjait. 2004-ben felköltöztem Pestre, és itt folytatódtak zenei kalandjaim – mesélt a kezdetekről a zenész.

Petendi Tamás bújik Jimi Hendrix bőrébe

– A legnagyobb inspirációt mindmáig Hendrixtől kapom, és többek között neki köszönhető, hogy megtaláltuk a közös nevezőt Tátrai Tibusszal, mivel ő is fanatikus Jimi-rajongó. Nagyon boldog vagyok, hogy jó pár alkalommal zenélhettem vele, és rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy azt nyilatkozta rólam, én még nála is jobban játszom a Hendrix-dalokat. Egyébként nagy tisztelője vagyok Tibinek, gyerekkorom óta az egyik kedvenc gitárosom – tette hozzá Petendi Tamás.


Tátrai Tibort is megkerestük, arra voltunk kíváncsiak, hogy miért szeret fiatalokkal zenélni.

– Nagyon jó érzés tehetséges fiatalokkal zenélni, inspirálnak. Látom rajtuk az örömöt, ha ott vagyok velük. Ez olyan lehet nekik, mint amikor én Radics Bélával léphettem föl anno. A nagy öregek jelenléte a közönségnek és a zenészeknek is mindig különleges alkalom. Azt tapasztalom, hogy potyognak az égből a jó képességű fiatalok. Úgy zenélnek, hogy tátott szájjal nézik őket – árulta el a legenda.

Tátrai Tibi újra Miskolcon zenél

Kapcsolódó Cikkek